Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Madeiras IRC rallijā atgriezīsies leģendārais beļģu pilots Loikss

Madeiras IRC rallijā atgriezīsies leģendārais beļģu pilots Loikss
Fredijs Loikss un Frederiks Miklote
Foto: ircseries.com

Leģendārais beļģu rallija pilots Fredijs Loikss, kurš jūnijā atgriezās IRC rallija ietvaros un uzreiz ar pirmo piegājienu izcīnīja uzvaru Beļģijas pilsētā Iprā notiekošajā rallijā, brauks arī Madeiras IRC rallijā, kurš sāksies jau rīt.

39 gadus vecais Fredijs Loikss šī gada jūnija beigās atgriezās IRC ietvaros un jau ar pirmo piegājienu savā mājas trasē Beļģijas pilsētā Iprā izcīnīja uzvaru, kopumā šajā rallijā karjeras laikā triumfējot jau sesto reizi. Sportists, kurš brauca ar "Škoda Fabia S2000" automašīnu, jau toreiz paziņoja, ka ir apņēmības pilns piedalīties asfalta rallijos arī sezonas turpinājumā - Portugālē (Madeira), Čehijā (Zlīna) un Itālijā (Sanremo).

''Katru gadu es domāju apstāties, bet katru gadu es atgriežos, un šis gads noteikti būs diezgan rosīgs. Zinu, ka Madeiras rallijs man būs nedaudz sarežģītāks nekā Ipras rallijs, kuru es pārzinu ļoti labi, bet tas būs labs treniņš, būs iespēja vēl vairāk laika pavadīt mašīnā. Runājot par citiem posmiem, Čehijas rallijā vienreiz jau esmu uzvarējis, un pērn tur biju diezgan ātrs līdz brīdim, kad manam auto nolūza ritenis. Arī Sanremo ralliju pārzinu,'' tā Loikss, kurš pērn Madeiras rallijā finišēja 6. vietā.

Sākumā tika domāts, ka Loikss Madeirā pārstāvēs ''Rene Georgess Rally Sport'' komandu, braucot ar ''Škoda Fabia S2000'', taču loģistikas sarežģījumu dēļ beļģu braucējs turpinās pārstāvēt čehu komandu, kuras rindās jūnijā Iprā viņš izcīnīja uzvaru. ''Nebija iespēja braukt uz Madeiru kopā ar Renē, tāpēc būsim atkal kopā ar ''Škoda'' komandu. Tas ir labi, jo viņiem ir labāka mašīna piemērota asfalta rallijam, taču, ņemot vērā to, ka līgums tika noslēgts diezgan vēlu, mums nebija iespējas aizvadīt testus, un tas ir slikti,'' iesāk Loiksa stūrmanis Frederiks Miklote.

Lai nu kā, stūrmanis ir pārliecināts, ka Madeirā var cīnīties par uzvaru: ''Esmu šeit braucis trīs reizes, arī Fredijs [Loikss] tikpat. Pērn mēs braucām kopā, un, lai arī šis rallijs ir ļoti sarežģīts, domāju, ka ir iespēja uzvarēt. Mums nav jādomā par situāciju sezonas kopvērtējumā – mēs vienkārši braucam pakaļ uzvarai.''

Karjeras laikā Loikss ir uzvarējis četros IRC posmos. 2008. gadā viņš bija vicečempions, bet pērn kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

IRC rallija kopvērtējums pēc septiņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200048
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200039
3.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
4.Guy WILKSŠkoda Fabia S200025
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200023
6.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011
7.-8.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200010
Mikko HIRVONENFord Fiesta S200010
9.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S20009
10.Paolo ANDREUCCIŠkoda Fabia S20008
11.Nicolas VOUILLOZŠkoda Fabia S20006

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA104
2.PEUGEOT73
3.M-SPORT26
4.RALLIART14
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com
www.maxrally.com