Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP titulu debijas sezonā priekšlaicīgi nodrošina francūzis Fevrs

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP titulu debijas sezonā priekšlaicīgi nodrošina francūzis Fevrs
Romēns Fevrs
Foto: mxgp.com

Franču motosportists Romēns Fevrs divus posmus pirms sezonas beigām priekšlaicīgi kļuvis par pasaules čempionu motokrosā prestižajā MXGP klasē.

Sezonas 16. posms norisinājās Nīderlandē, Asenes trasē. Pirmajā braucienā "Yamaha Factory Racing" komandu pārstāvošais Romēns Fevrs pēc starta bija atkritis uz pirmā desmitnieka beigām, bet finišēja sestais. Otrajā braucienā sacensību pirmo daļu Fevrs pavadīja aiz krievu sportista Jevgēņija Bobrišeja, bet pēc tam spēja viņu apdzīt, finišējot pirmajā vietā.

Posmā Fevram otrā vieta, piekāpjoties Šonam Simpsonam, kurš braucienos guva pirmo un otro vietu. Toties sezonas kopvērtējumā divus posmus pirms beigām Fevrs iekrājis 102 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Gotjē Polēnu, līdz ar to garantējot sev uzvaru MXGP debijas sezonā.

Vēl pērn Fevrs startēja MX2 klasē, kur guva trešo vietu. Šogad sportists vairāk nekā veiksmīgi pārgāja uz MXGP klasi, septītajā posmā Vācijā tiekot pie pirmās uzvaras. Kopš tā brīža viņa sniegums kļuva arvien labāks un kopumā šogad Fevrs uzvarējis jau 12 braucienos.

Atsevišķos posmos šogad startē arī "MX Moduls" komandas sportists Dāvis Ivanovs. Nīderlandē latvietis gan neizgāja uz starta un kopvērtējuma tabulā ar 11 punktiem ir 44. pozīcijā.

Pasaules motokrosa čempionāts turpināsies 13. septembrī ar posmu Meksikā, Leonā.

MXGP kopvērtējums

VietaBraucējsValstsMotociklsPunkti
1Romain FebvreFRAYAM638
2Gautier PaulinFRAHON536
3Evgeny BobryshevRUSHON499
4Shaun SimpsonGBRKTM437
5Antonio CairoliITAKTM416
6Max NaglGERHUS414
7Jeremy Van HorebeekBELYAM394
8Glenn ColdenhoffNEDSUZ361
9Clement DesalleBELSUZ331
10Todd WatersAUSHUS324

Izmantotie resursi:
Home | MXGP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-31 13:07, pirms 9 gadiem
Sportacentrs.com laikam MotoGP vairāk neatspoguļo un neseko līdzi.

Ņemot vērā to, es sportacentrs.com vietā pastāstīšu, ka vakar bija interesanta gonka - pirms starta iesildīšanās apļa laikā sāka līt lietus, bet tā kā visi sāka ar slikiem, visi iemočīja boksos un nomainīja moci ar lietus riepām. Organizatori bija uz pakaļas, jo uz starta līnijas neviena moča, visi startē no boksiem. Loģiski, ka sarkanie karogi, startam aborts, visus sadzina un starta laukuma, lai pieklājīgs starts būtu.
Starts bija tīrs, izņemot viens uz muti parāva, pārējie godīgi sadalīja trasi.
pirmajos apļos Rossi un Markess izrāvās priekšā, pārējie sāka atkrist, izņemot Kračlovs un Millers (abi no vienas komandas) reālu kāpienu taisīja, un no padsmitajām vietām pēc dažiem apļiem bija jau trešais un piektais. Tomēr vienā līkumā abi kopā salikās un gonka beidzās. Lorenco sāka atpalikt, kamēr Markess centās sēdēt astē Rossi.
Markess īsti Rossi netika klāt, līdz 8 apļus pirms finiša pa ātru līkumā iedeva gāzīti, sameta moci un Markess finisēja smilšu kastē.
Rossi pārliecinoša uzvara, Lorenco ceturtais.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 14:24, pirms 9 gadiem
sportists32 rakstīja: Super,patīkams pārsteigums šosezon, tagad gaidu Tima uzvaru MX 2

Gaidi ar maisu