Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc Andersona kļūdas Anaheimas superkrosā uzvar Tomaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Andersona kļūdas Anaheimas superkrosā uzvar Tomaks
Eli Tomaks. Foto: AMA Supercross

Anaheimā aizvadīts Amerikas supekrosa čempionāta sezonas ceturtais posms, kurā par uzvarētāju kļuva "Yamaha" komandas braucējs Eli Tomaks. Jau pirms šīm sacīkstēm viņš bija čempionāta līderis.

Tomaks gan nebija uzvarējis nevienās no šīs sezonas iepriekšējiem posmiem, jo pirmajā, kas arī norisinājās Anaheimā, triumfēja Kens Rokzens ("Honda"), pēc tam Oklendā uzvaru guva Džeisons Andersons ("Kawasaki"), savukārt pirms nedēļas Sandjego pirmo vietu izcīnīja Čeiss Sekstons ("Honda"). Toties Tomaks bija parādījis labāko stabilitāti starp līderiem un tagad vēl vairāk palielinājis punktu pārsvaru pār sekotājiem.

Šajā reizē startu izcēla Rokzens, kamēr Andersons cīņā par otro pozīciju drīz vien uzveica Tomaku. Andersons brauca agresīvi un uzbruka līdera pozīcijai, kā rezultātā abi saķērās un Rokzens piedzīvoja kritienu. Kamēr Andersons noturējās uz riteņiem un tika vadībā, pirmā posma uzvarētājs Rokzens finišēja tikai trīpadsmitais.

Andersons bija tuvu uzvarai, bet pats pieļāva kļūdu, uzdāvinot pirmo vietu Tomakam, un ierindojās otrajā vietā, tā arī vairs nespējot noķert konkurentu un finišā zaudējot nepilnas piecas sekundes. Vēl divas sekundes aiz Andersona finišēja Sekstons.

Rezultāti: https://results.amasupercross.com/