Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Vienā mirklī pazuda viss, ko biju paveicis ar smagu darbu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Vienā mirklī pazuda viss, ko biju paveicis ar smagu darbu"
Džefrijs Herlingss. Foto: Motosport.is

Pēc tam, kad trešdien notikušajās sacīkstēs Pjetramuratā pirmajā braucienā izstājās Džefrijs Herlingss, šobrīd situācija pasaules motokrosa čempionāta kopvērtējumā kļuvusi reti spraiga, jo trīs posmus pirms MXGP sezonas beigām vadošos trīs braucējus šķir vien minimums.

Uz Pjetramuratas "Grand Prix" starta "Red Bull KTM" komandu pārstāvošais Herlingss stājās ar 24 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, bet pēc aizvadītā 15. posma Romēns Fevrs ("Monster Energy Kawasaki") no viņa atpaliek vairs tikai vienu punktu, kamēr Tims Gajsers ("Team HRC") ir trīs punktus aiz līdera. Herlingss atzīst, ka izstāšanās pirmā brauciena sākumā bijis ļoti negaidīts pavērsiens.

"Tas ir diezgan postoši," viņš saka. "Priekšējais ritenis sagriezās, bet es uzreiz gribēju pacelt motociklu un nebiju pat pamanījis, ka kāds tam ir pārbraucis pāri. Daudz kas bija salauzts, piemēram, stūre un citas detaļas. Tās bija beigas. Tas ir sāpīgi, sevišķi ņemot vērā, cik daudz bija izdarīts, lai nopelnītu to punktu pārsvaru, kas bija sasniegts. Tad vienā mirklī tas viss zuda un varēju tikai noskatīties uz to no malas. Sanāk, ka sešas stundas nebiju braucis un bija jāstartē otrajā braucienā, tāpēc uzreiz varēja just roku "piedzīšanos". Vienkārši nespēju atrast savu ritmu un faktiski zaudēju šajās sacensībās. Ar to es domāju, ka šī bija slikta diena, ko gan citu var teikt? No iekrātā 24 punktu pārsvara palicis viena punkta pārsvars. Nākamie trīs posmi būs interesanti. Dzirdēju, ka svētdien pat varētu būt lietus, tāpēc redzēsim, kas notiks tālāk."

Otro braucienu Herlingss noslēdza ceturtajā vietā, bet posma summā palika tikai vienpadsmitais. Viņa galvenajiem konkurentiem gāja labāk, jo Gajsers izcīnīja otro vietu, bet Fevrs - trešo.

"Tā bija laba un stabila diena," atzina Gajsers. "Pirmajā braucienā man padevās labs starts un biju komfortablā vadībā, kad sāka "piedzīt" rokas. Romēns mani apdzina pēdējā aplī un finišēju otrais. Par to biju mazliet sarūgtināts. Otrajā braucienā starts nebija tik labs, bet Džefrijs pieļāva kļūdu un es apdzinu arī Glenu Koldenhofu, finišējot trešajā vietā. Stabili punkti. Cīņa čempionātā tiešām saspringta, bet vēl ir trīs posmi, kuros centīšos parādīt labāko sniegumu, reizē neuzliekot uz saviem pleciem pārāk lielu spiedienu."

Trešais titula pretendents Fevrs stāsta: "Sajūta tāda, it kā čempionāts tikko atkal būtu sācies. Pirmo trijnieku šķir tikai daži punkti, un tas ir forši. Darīšu visu, lai beigās pirmais būtu es. Trešdien jutos labāk nekā pagājušajā svētdienā, pirmā brauciena vidū gan pieļāvu dažas kļūdas, bet tad noķēru Timu, ar kuru pēdējos piecos apļos bija jaukas cīņas. Situācija bija saspringta, tāpēc bija forši uzvarēt. Otrajā braucienā man nepadevās starts, kas šajā trasē ir ļoti svarīgs moments. Apdzinu daudzus braucējus un nokļuvu aiz Džefrija. Es apdzinu viņu, bet tad viņš apdzina mani. Beigās nevarēju izdarīt neko vairāk kā ļāva apstākļi. Esmu mazliet neapmierināts, jo pagājis ilgs laiks kopš aizvadīju divus labus braucienus. Mēģināšu to atkal izdarīt šo svētdien."

Pēdējais no trim Pjetramuratas trasē plānotajiem MXGP posmiem notiks jau šīs nedēļas svētdienā, bet pēc tam turpat Itālijā, Mantovas trasē risināsies pasaules čempionāta noslēdzošie divi posmi.

Izmantotie resursi:
MX Large

Kurš kļūs par 2021. gada MXGP čempionu?

  • 41

  • 121

  • 39


     [+] [-]

, 2021-10-29 17:10, pirms 3 gadiem
Kāpēc rakstā tiek kropļoti cilvēku vārdi un uzvārdi?