Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāta braucēji Daiders un Stupelis uzvar Gulbenē

Juris Grīns
Juris Grīns

Pasaules čempionāta braucēji Daiders un Stupelis uzvar Gulbenē
Daiders/Stupelis Staru mototrasē
Foto: Facebook.com/DaidersStupelis

Aizvadītajās brīvdienās netālu no Gulbenes, Staru mototrasē norisinājās Latvijas motokrosa čempionāta otrais posms blakusvāģiem un kvadricikliem, kā arī Latvijas kausa izcīņas pirmais posms solo motokrosā. Sacensībās startēja arī pasaules čempionāta dalībnieki Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, pārliecinoši uzvarot.

Blakusvāģu sacensībās pie starta barjeras stājās 26 ekipāžas, piedaloties gan vietējiem, gan citu valstu sportistiem.

Abos braucienos Daiders/Stupelis vadību pārņēma jau pirmajā aplī, noturot to līdz finišam. Pirmajā braucienā otro vietu ieņēma Didzis Gorbenko un Artūrs Linters, zaudējot 1 minūti un 10 sekundes, kamēr trešie finišēja igauņi Raido Rīms un Maurics Lina. Otrajā braucienā Daiders/Stupelis finišēja 53 priekšā igauņu sportistiem Margo Sonam un Tanelam Keivam, un arī trešo vietu izcīnīja citi viesi no Igaunijas, Karls-Alberts Kasesalu un Markuss Normaks.

Blakusvāģu klasē uzvaru Latvijas čempionāta otrajā posmā ieņēma Daiders un Stupelis, otrajā vietā ierindojās Kasesalu un Normaks, bet trešo vietu guva Sons un Keivs. No latviešu ekipāžām piekto vietu izcīnīja Māris Rupeiks un Jānis Paipals, septīto vietu ieņēma Gorbenko un Linters, bet astoto - Modris Štelle un Ilvars Skūltāns. Veterānu klasē pirmo vietu posmā guva igauņi Argo Poldsārs un Ruslans Talfs.

Kopvērtējums Blakusvāģu klasē

VietaEkipāžaPunkti
1.Daiders/Stupelis50
2.Kasesalu/Normaks38
3.Sons/Keivs36
4.Rīms/Lina35
5.Rupeiks/Paipals33
6.Kišuns/Kišuns32
7.Gorbenko/Linters30
8.Štelle/Skūltāns27
9.Sāns/Sāns21
10.Pungits/Kuttis20

Spēcīgāko kvadriciklu braucēju sacensībās pirmajā braucienā uzvarēja igaunis Prīts Jarvlo, aiz sevis atstājot mājiniekus Raivi Sootee un Matīsu Palēvicu, kamēr otrajā braucienā uzvara igaunim Kevinam Sāram, Jarvlo šoreiz otrais, bet trešo vietu ieņēma Emīls Sigajevs. Q PRO klases kopvērtējumā uzvara Jarvlo, aiz viņa Palēvics un Sārs. Q Amatieri vērtējumā uzvara Sigajevam.

Kopvērtējums Q PRO klasē

VietaSportistsPunkti
1.Prīts Jarvlo47
2.Matīss Palēvics38
3.Kevins Sārs35
4.Emīls Sigajevs35
5.Kristaps Veinbergs34
6.Raivis Sootee33
7.Ralfs Reinfelds31
8.Valters Dišlers-Kirilko27
9.Kārlis Bole juniors25
10.Valērijs Kuzmins24

Pārējās kvadriciklu klasēs uzvaras guva Daniels Baltais (Q Veterāni), Dāvis Ciršs (Q Hobby), Kristians Jānis Sondors (Q100), Joseps Ēsmae (Q Juniori), Markuss Augustovskis (Q70), Ivo Kristaps Kalve (Q50) un Ernests Reisons (Q50 Rūķi). Bērnu blakusvāģu klasē pirmajā vietā Emīls Tilaks un Elmārs Tilaks.

Solo motokrosā ātrākie braucēji tikās MX OPEN klasē, abos braucienos uzvarot pasaules čempionāta pieredzi guvušajam Dāvim Ivanovam, kurš summā aiz sevis atstāja Jevgēņiju Mihailovu un Aleksandru Bugrejevu.

Kopvērtējums MX OPEN klasē

VietaSportistsPunkti
1.Dāvis Ivanovs50
2.Jevgēņijs Mihailovs44
3.Aleksandrs Burgejevs38
4.Krsitaps Drevinskis38
5.Raivis Levans30
6.Kārlis Kalējs28
7.Leons Kozlovskis27
8.Nerimants Jociuss27
9.Andis Valts27
10.Elgars Jonass20

Citās solo klasēs uzvaras Ralfam Edgaram Ozoliņam (MX125), Annai Stecjukai (Dāmas), Kristapam Kalējam (A16+), Kristam Zicmanim (A25+), Raimondam Baltgalvim (A35+), Mārtiņam Marķitānam (Iesācēji), Erlandam Mackonim (MX85), Jānim Kubuliņam (MX65) un Ričardam-Alenam Gaļcinam (MX50).

Latvijas čempionāts blakusvāģu un kvadriciklu klasēs turpināsies ar trešo posmu 3. un 4. jūnijā Pērnavā, Iganijā, kad paralēli norisināsies arī Latvijas čempionāta trešais posms solo klasēs.

Rezultāti blakusvāģu un kvadriciklu klasēs: https://speedhive.mylaps.com/Events...
Rezultāti solo klasēs: https://speedhive.mylaps.com/Events...