Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jasikonis: "Latvijas MXGP posmam gatavošos īpaši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jasikonis: "Latvijas MXGP posmam gatavošos īpaši"
Armins Jasikonis
Foto: mxlarge.com

Lietuvas motokrosa zvaigzne Armins Jasikonis šogad turpina startēt MXGP pasaules čempionātā, par spīti tam, ka viņa pārstāvētā "Suzuki" rūpnīca pēc pērnās sezonas aizgāja no šīm sacīkstēm. Tagad lietuvietis pārstāv "Assomotor Honda" komandu un, lai gan sākums nav izvērsies viegls, Jasikonis ir cerību pilns uz progresu. Īpaši sportists gaida Latvijas posmu, kas notiks maijā.

Ko domā par pagājušo sezonu, kuras noslēgums Tev izrādījās diezgan smags?

Armins Jasikonis: "Dažbrīd bija grūti noticēt, ko paveicu. Treniņos rādīju labu ātrumu un, ja paskatāmies uz sezonu kopumā, tā bija laba, biju apmierināts ar paveikto, patiesībā pat tas viss bija neticami. Atnācu no nekurienes un kāpu uz pjedestāla - tas bija kaut kas īpašs. Varbūt daži domā, ka tas nebija nekas liels, bet man tas bija kaut kas. Daudz bija arī sliktu brīžu, bet daudz arī labu un tika iegūta vērtīga pieredze, ko izmantot šajā gadā."

Un tad notika negadījums ASV posmā. Vari pastāstīt par šīm sacīkstēm un kritienu, kā dēļ sezona Tev bija galā?

A.J.: "Amerikā esmu bijis divas reizes un abas bijušas neveiksmīgas, kā liels sarūgtinājums. Šajās sacīkstēs guvu savainojumu. Šķita, ka esmu ātrs un uzbruku Timam Gajseram, kad pēkšņi izlidoju ārpus trases. Nebiju gaidījis, ka kritīšu, jo normālos apstākļos tā arī nebūtu noticis, bet lietus dēļ segums bija kļuvis ļoti mīksts, tādēļ motocikls iesprūda. Sākumā domāju, ka esmu lauzis kāju, bet tā bija "izsista"."

Kā noritēja atlabšanas periods?

A.J.: "Sākumā domāju, ka tas būs garš, jo viss bija jāsāk no sākuma, taču izrādījās īsāks nekā prognozēju. Pēc tam man parādījās jauna komanda. Periods bija smags. Tagad ejam uz priekšu un esmu priecīgs, ka varu startēt pasaules čempionātā."

Kad gulēji slimnīcā, uzzināji, ka "Suzuki" komanda aizies no MXGP. Ko tobrīd domāji?

A.J.: "Patiesībā slimnīcā pavadīju tikai vienu nakti, bet ziņas par "Suzuki" parādījās pāris nedēļas vēlāk. Pirmajā brīdī biju šokēts, neticēju, ka tas notiek, bet pēc tam tas viss šķita kā milzīgs zaudējums. Mums ar Stefanu Evertsu bija lieli mērķi, jau strādājām pie 2018. gada motocikla, kam bijām sagatavojuši ļoti labus regulējumus un citas lietas. Šogad braukt būtu bijis daudz vieglāk. Ar jaunu komandu un motociklu šogad ir daudz grūtāk."

Cik grūti bija tikt jaunā komandā, ņemot vērā, ka tobrīd biji savainojies un savā ziņā aizmirsts?

A.J.: "Tā iemesla dēļ vien nebija grūti, jo visiem jau bija līgumi, kad pavērās durvis uz "Assomotor Honda" komandu. Viņiem nebija daudz variantu. Šajā komandā strādā lieliski cilvēki, kuri ļoti cenšas tiekties pēc panākumiem."

Starpsezonā nevarēji aizvadīt pilnvērtīgu sagatavošanos, turklāt Tev ir jauns motocikls. Ko sagaidi no šīs sezonas?

A.J.: "Tiešām nebija viegli, jo starpsezona nenoritēja labi. Nevarējām atrast vajadzīgos regulējumus motociklam un tikai pirms sacīkstēm Valkensvārdē tas beidzot izdevās. Tajā pašā laikā aizvien nebiju apradis ar šo motociklu un nespēju tam līdz galam uzticēties. Sestdien gribēju pārāk daudz un vairākas reizes kritu, bet svētdien nolēmu braukt mierīgāk. Turpinām attīstīt šo motociklu, taču vēl jāsper vairāki lieli soļi, kas šobrīd ved pareizajā virzienā. Rezultāti kļūs arvien labāki. Arī pats cītīgi veicu treniņus, tādēļ spēšu pabraukt arvien labāk."

Kurās trasēs cīņu gaidi visvairāk?

A.J.: "Labāk vienmēr jūtos smilšu trasēs, jūtu, ka tajās esmu spēcīgs. Tajās arī morāli esmu stiprāks, jo zinu, ka mana braukšanas tehnika ļauj man būt ātram. Gaidu posmu Ķegumā, jo tur būs daudzi mani līdzjutēji, tādēļ Latvijas posmam centīsimies sagatavoties īpaši, tur izskatīšos citādi nekā citās pasaules čempionāta sacensībās. Tas būs īpašs posms."

Izmantotie resursi:
mxlarge.com