Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu pilotam Rozenbergam negadījumā lauzta kāja

Juris Grīns
Juris Grīns

Blakusvāģu pilotam Rozenbergam negadījumā lauzta kāja
Rozenberga un Aleksejeva ekipāža
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika doti pēdējie starti Latvijas čempionātā un Latvijas Kausā. "x99/Slīterāni" Latvijas Kausa komandu ieskaitē šis bija izšķirošais posms – tiks saglabāta 2. vieta kopvērtējumā, izdosies kļūt par Latvijas Kausa ieguvējiem vai tomēr noslēgsim labāko trijnieku?

Sestdien uz starta stājās spēcīgākie kvadraciklu un blakusvāģu klašu sportisti. Lielisku sniegumu noslēdzošajā posmā uzrādīja mūsu mazākie sportisti – Q50 Rūķu klasē Artūram Šneideram uzvara, Q50 klasē Kārlim Straubergam pjedestāla 3. pakāpiens, Martinam Puhaļskim Q70 klasē, neskatoties uz ķibelēm pirmajā braucienā, uzvara. Tāpat veiksmīgākos braucienos šosezon aizvadīja Reinis Bicāns, kuram uzvara Q Juniori klasē, bet Akselam Cīrulim Q100 klasē 4. vieta.

Soli aiz pjedestāla šoreiz Jānis Kirilko, kuram vienāds punktu skaits ar 3. vietas ieguvēju Q Veterāni klasē. Q Iesācēji klasē Edijam Bērtiņam šoreiz 8. vieta, bet, ar uzvaru 2. braucienā, 3. vietu Q Amatieri klases dienas kopvērtējumā nodrošināja Monta Dišlere-Kirilko.

Spraigas cīņas šoreiz starp mūsu pašu Q PRO klases pārstāvjiem – Valteru Dišleru-Kirilko un Ričardu Zālīti. 1. braucienā cīņa līdz pat pēdējiem metriem, finišu vien divas sekundes simtdaļas ātrāk sasniedzot Valteram. Arī 2. braucienā ātrāks izrādījās Valters, uzrādot sezonas labāko sniegumu – izcīnīta 3. vieta dienas kopvērtējumā. Ričardam 4. vieta, bet tehniskas ķibeles par pjedestālu liedza cīnīties Kristapam Veinbergam, kuram izdevās finišēt vien 1. braucienā.

Ar lauztu kāju sezona noslēgusies Kristapam Rozenbergam. 1. braucienā Kristapam Rozenberga & Lotāram Aleksejevam sezonas labākais rezultāts - 5. vieta. Neveiksme 2. braucienā lika pārtraukt puišiem cīņu par vietu uz pjedestāla dienas kopvērtējumā. Šobrīd Kristapam priekšā ilgs atveseļošanās process.

Svētdien sīvas cīņas gan par individuālajiem, gan komandu vērtējumu. Diemžēl neveiksmes piemeklēja jau no paša rīta. MX85 klases 1. braucienā tehniskas ķibeles Tomam Virpačevam. Rezultātā – izstāšanās no sacensībām. Tieši tāda pati problēma arī Marekam Lavrovam, kad, aizvadot A35+ kvalifikācijas braucienu, mocis pārstāja darboties. Savukārt A16+ klases kvalifikācijas braucienā neveiksmīgu kritienu piedzīvoja Jānis Melecis, kā rezultātā tika lauzta roka.

Savas noslēdzošās sacensības Latvijas Kausā svētdien aizvadīja Tanels Tomass Lapsiņš. Izcīnīti 18 punkti, kas MX50 klases dienas kopvērtējumā Tanelu ierindoja 12. pozīcijā.

Plaši pārstāvēta šoreiz Iesācēju klase – uz starta stājoties 35 sportistiem. Pārliecinošs sniegums Ričardam Birģelim, izcīnot uzvaru abos braucienos un dienas kopvērtējumā. Kārtējo reizi ar 4. vietu šoreiz nācās samierināties Krišjānim Celmam, kuram braucienos 3. un 7. vieta.

Savas sezonas labākās sacensības šogad aizvadīja Renārs Līmanis. Lai arī A16+ klasē šoreiz uz starta stājās neierasti mazs dalībnieku skaits, Renārs pierādīja, ka ir spējīgs cīnīties ar šīs klases spēcīgākajiem sportistiem. Abos braucienos spraigas cīņas ar konkurentiem, kas dienas noslēgumā rezultējās ar vietu uz pjedestāla trešā pakāpiena. Par vietu uz pjedestāla cīnījās arī Kristers Millers, kuram šoreiz gan nācās samierināties ar 5. vietu.

Arī MX OPEN klases braucienos neiztika bez pārbaudījumiem. Izcīnot 3. vietu 1. braucienā, tika konstatēts, ka Ginta Filipsona mocim ir lūzis rāmis. Uz 2. braucienu aizlienēts mazākas kubatūras mocis no komandas biedra, bet arī ķibele – tukša riepa un braucienā 5. vieta. Pārliecinošs sniegums trasē Andim Valtam, kurš lieliski aizvadīja abus braucienos, dienas noslēgumā izcīnot 3. vietu.

Šajā nedēļas nogalē arī tika noskaidrots komandu vērtējuma rezultāts. Latvijas Kvadraciklu komandu vērtējumā esam izcīnījuši godpilno 2. vietu, piekāpjoties vien “Motokruīzs” komandai. Savukārt, Latvijas Kausa ieskaitē ierindojāmies augstajā 3. vietā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99