Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nākamās nedēļas nogalē motokrosa svētki Dobelē

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamās nedēļas nogalē motokrosa svētki Dobelē
Foto: Māris Stiprais

Divas dienas, 6. un 7. jūlijā, Dobelē, "Ceļa ēzeļu" mototrasē norisināsies Baltijas čempionāta otrais un "Magmum" Latvijas čempionāta trešais posms motokrosā. Šis posms būs īpašs ar to, ka tas veltīts Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgadei.

Šogad Dobelē organizatori rīkos grandiozus motokrosa svētkus. Pasākuma rīkotāji ir padomājuši par sportistiem, mehāniķiem, bērniem, jauniešiem, atbalstītājiem un visiem līdzjutējiem. Būs skatāms jaudīgs motokross trasē, būs apskatāma retro motociklu izstāde, būs lielisks Laura Reinika koncerts, pēc kura sekos nakts disko, kā arī dažādas interesantas un aizraujošas izklaides bērniem. Plaša izklaides programma garantēta.

LaMSF motokrosa komisijas loceklis, organizators Māris Sniķers pastāstīja, ka trasē ir veiktas minimālas izmaiņas un ir pārtaisītas dažas vietas. “Tā būs plūdenāka, varbūt būs lielāks ātrums. Centīsimies izdarīt tā, ka sestdien tā būs sagatavota vienkāršāka. Tāda, lai kvadriciklu, blakusvāģu un pārējo klašu braucēji varētu veikt visus trases elementus. Vakarā uz svētdienu, trase tiks sagatavota, lai tās segums būtu mīkstāks, lai solo klašu dalībniekiem tas būtu baudāms. Kopumā gaidāmas interesantas un aizraujošas sacensības,” saka Māris Sniķers.

Sestdien blakusvāģu klasē startēs šī brīža Pasaules čempionāta vadošie sportisti, brāļi Daniels un Bruno Lielbārdis. “Motosports Racing Team” komandas vadītājs Lauris Ermanis ir apstiprinājis, ka sacensībās piedalīsies arī viņa komandas pārstāvji no Igaunijas. “Dobelē startēs visa Leoku dinastija, bet MX2 klases uzvarētājs balvā saņems Aivara Ermaņa piemiņas balvu no “Motosports Racing Team” komandas,” atklāj Māris Sniķers.

Sacensības tiks translētas TV tiešraidē. “Esam izdomājuši, kurās vietās trasē būs izvietotas TV kameras. Jāuzteic, ka TV pārraides ar katru gadu kļuvušas arvien labākas. Tas ir pozitīvi. Ir vērts skatīties motokrosu TV pārraidē gadījumā, ja nevar ierasties klātienē,” stāsta Māris Sniķers.

Sestdienas vakarā uzstāsies Lauris Reiniks. Tas veltīts par godu LaMSF simtgades svētkiem. Sportistiem un mehāniķiem koncerts ir bez maksas, bet pārējiem apmeklētājiem ieejas maksa ir 12 eiro.

6. jūlijā pirmais starts plkst. 10:20. Klases: Q Open, BV Open, MX Retro, MX Amatieri open, MX Dāmas. Retro klases dalības maksa ar 50% atlaidi. Sportistiem un mehāniķiem, kuri startējuši sestdienā, svētdienas sacensības skatītāju statusā būs par brīvu, bet, ja sportists gatavs piedalīties arī svētdienā sev atbilstošā klasē, tad dalības maksa ar 50% atlaidi.

7. jūlijā pirmais starts plkst. 11:30. Klases: MX65, MX85, MX125, MX1, MX2.Visu klašu pirmā brauciena holeshot jeb “starta karaļa” balva no ISOVER. Ātrākā apļa laika īpašniekiem MX65 un MX85 klasei balvas no VILDERS. Iespaidīgas balvas arī no viesu nama “Kalna Raskumi”, TD&A moto, VIEDI restorāns un Lucas Oil Latvija. Kā arī gardas balvas no “MAGMUM” un “Dobeles dzirnavnieka”.

Kopējā balvu fonda vērtība Baltijas un “Magmum” Latvijas čempionātā Dobelē ir vairāk kā 11 000 eiro.

Dienaskārtība sestdienai un svētdienai: https://www.licences.lv/uploads/tem...

LaMSF simtgades jubilejas svētku programmā:

- Retro motociklu izstāde.
- Atrakcijas bērniem – Stryder velosipēdi, speed zone MX arena
- Dziedātāja Laura Reinika koncerts un nakts disko, dažādi pārsteigumi pasākuma norises vietā.

Biļešu cenas:

- Motokross sestdien – 10 eiro, svētdien – 12 eiro.
- Laura Reinika koncerts – 12 eiro.
- Pensionāriem (katrs no pasākumiem) 7 eiro.
- Nedēļas nogales biļete, kurā viss ir iekļauts – 27 eiro.
- Fanu kempinga zona – 10 eiro no auto.
- Autostāvvieta – 3 eiro.
- Bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. un 2 . grupas invaliditāti bez maksas (uzrādot derīgu personas apliecinošu dokumentu).
- Alkohola ienešana pasākumā nav atļauta!
- Pasākums var tikt fotografēts un filmēts!

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)