Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gajsers: "Šoreiz nepadevās starti" (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Gajsers: "Šoreiz nepadevās starti" (+video)
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta sezona startējusi ar Tima Gajsera uzvaru MXGP klasē. Sportists izcīnīja visvairāk punktus, lai arī otrajā braucienā uzvaru sasniedza Horhe Prado. Gajsers atzīst, ka viņam nepadevās starti, taču turpinājums bija daudz labāks, pirms neliela kļūda liedza uzvarēt arī otrajā braucienā.

"Tā kā man neizdevās starti, cīņa nebija viegla, bet abās sacīkstēs uz sarežģītā seguma izdevās veikt apdzīšanas un nokļūt vadībā," stāsta "Honda" komandu pārstāvošais Gajsers. "Pirmajā braucienā uzvarēju, arī otrajā biju vadībā, bet neveiksmīgā kārtā pāris apļus pirms finiša pieļāvu nelielu kļūdu. Lai gan smagi centos, lai atgūtu vadību, finišēju mazāk nekā sekundi aizmugurē. Jebkurā gadījumā, kļuvu par posma uzvarētāju un esmu pasaules čempionāta vadībā, kas arī bija šīs dienas mērķis."

"GasGas" vienības braucējs Prado stāsta: "Lieliska diena un perfekts sezonas sākums ar pjedestālu. Pirmajā braucienā sajutos mazliet ierūsējis, sākumā nespēju atrast labu ritmu. Pēdējie divi apļi bija labi, tāpēc zināju, ka otrais brauciens būs labāks. Jutos mierīgāks. Ļoti svarīgi šeit bija starti, jo saule atradās ļoti zemu. Braucu labā tempā un zināju, ka, ja izdevība radīsies, es to izmantošu. Braucu ar pilnu jaudu un uzvarēju. Esmu ļoti priecīgs."

Pirmajā braucienā sasniedzis ceturto vietu, summā Prado ierindojās otrajā vietā, zaudējot tikai Gajseram. Ar trešo rezultātu pirmo posmu pabeidza "Yamaha" pārstāvis Džeremijs Sīvers, bet ceturtais debijas reizē bija viņa komandas biedrs, 2021. gada MX2 čempions Maksims Reno. Franču braucējs uzvarēja kvalifikācijas sacensībās, pirmo braucienu pabeidza trešajā vietā, bet otrajā ierindojās sestajā vietā.

"Neesmu pārāk apmierināts ar otro braucienu, bet kopumā debijas nedēļas nogale nebija slikta," secina Reno. "Trešā vieta pirmajā braucienā bija diezgan labs rezultāts un kopumā ieguvu ceturto vietu, lai gan zinu, ka varu paveikt vairāk. Šajā dienā pieļāvu pārāk daudz kļūdas."

MX2 klasē perfekta nedēļas nogale padevās "GasGas" vienības sportistam Simonam Langenfelderam, kurš bija pirmais gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos. Posmā aiz viņa palika Toms Vialle un Jago Gērtss.

"Uz ko tādu necerēju," atzīst Langenfelders. "Uz sacīkstēm devos ar mērķi parādīt savu labāko sniegumu un nedomāju par vietām, kādas izcīnīšu, vai ko tamlīdzīgu. Jau kvalifikācijas sacīkstēs jutos ļoti labi, bet finālbraucienos padevās divi tiešām labi starti. Otrais brauciens bija grūts, bija smagas cīņas ar citiem braucējiem. Esmu ļoti laimīgs, ka varu doties mājās kā čempionāta līderis."