Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Andersons izsit no trases Stjuartu, posmā uzvar Tomaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Andersons izsit no trases Stjuartu, posmā uzvar Tomaks
Eli Tomaks un Džeisons Andersons. Foto: AMA Supercross

Nedēļas nogalē Ārlingtonā, Teksasas štatā tika aizvadīts Amerikas supekrosa čempionāta ("AMA Supercross") astotais posms, kas bija otrās "triple crown" sacensības šajā sezonā. Eli Tomaks neuzvarēja nevienā no trim braucieniem, taču kopumā nodemonstrēja labāko stabilitāti un posma summā ieguva pirmo vietu.

"Yamaha" rūpnīcas komandu pārstāvošais Tomaks pirmo braucienu noslēdza trešajā vietā, bet otrajā un trešajā braucienā ierindojās otrajā vietā.

Džeisons Andersons pirmajā braucienā izsita no trases Malkolmu Stjuartu, abiem piedzīvojot kritienu. Citādi tieši "Kawasaki" braucējs būtu reālākais uzvaras pretendents, jo pārējos divos braucienos viņam izdevās uzvarēt. Tomēr pirmo braucienu Andersons pabeidza tikai sestais, tādēļ summā bija otrajā vietā. Trešais šajā posmā Kūpers Vebs ar KTM motociklu, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, bet pārējos divos ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Andersona un Stjuarta sadursme:

Savukārt spēcīgie braucēji Marvins Muskvins un Kens Rokzens aizvadīja vienas no vājākajām sacensībām šajā sezonā. Abi trīs braucienu summā palika otrajā desmitniekā.

Tomakam šī bija trešā uzvara superkrosa posmos šosezon un tagad viņš nostiprinājis līderpozīciju kopvērtējumā. Andersons ir tuvākais sekotājs, šobrīd zaudējot sešus punktus, kamēr Stjuarts ir jau 28 punktus aizmugurē. Līdz ar to sezonas vidū diezgan skaidri iezīmējušies galvenie titula pretendenti.

Sacensībās nepiedalījās KTM rūpnīcas komandas braucējs Ārons Plesingers, kurš pagājušās nedēļas trešdienā treniņa laikā piedzīvoja kritienu un lauza roku.

8. posma rezultāti:

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Eli TomaksYamaha26
2.Džeisons AndersonsKawasaki23
3.Kūpers VebsKTM21
4.Čeiss SekstonsHonda19
5.Malkolms StjuartsHusqvarna18
6.Džastins BarsijaGasGas17
7.Dilans FerandissYamaha16
8.Džastins BraitonsHonda15
9.Šeins MakelratsKTM14
10.Dīns VilsonsHusqvarna13

Sezonas kopvērtējums:

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Eli TomaksYamaha177
2.Džeisons AndersonsKawasaki171
3.Malkolms StjuartsHusqvarna149
4.Kūpers VebsKTM147
5.Džastins BarsijaGasGas145
6.Čeiss SekstonsHonda142
7.Marvins MuskvinsKTM128
8.Dilans FerandissYamaha118
9.Kens RokzensHonda117
10.Ārons PlesingersKTM97