Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Latvijā notikusi motokrosa treniņnometne sievietēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmo reizi Latvijā notikusi motokrosa treniņnometne sievietēm
Foto: lamsf.lv

To, ka motokross nav domāts tikai puišiem, varēja saprast ikviens, kurš aizvadītajās dienās viesojās Cēsīs, Ezerkalnu mototrasē.

Uz pirmo LaMSF organizēto sieviešu motokrosa treniņu nometni ieradās 14 motokrosu mīlošas dāmas no Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas, kuru mērķis ir attīstīt savas prasmes mototrasē, iemācīties dažādus jaunus elementus, kā arī uzlabot savu fizisko sagatavotību.

Pirmajā nometnes dienā trasē pieredzējušais motokrosists un treneris Leons Kozlovskis sportistēm deva vērtīgus padomus par pareizu un ērtu braukšanas pozu un starta procedūru motokrosā. Pēc treniņa Ezerkalnu mototrasē meitenes devās uz viesu namu „Vējaines”, kur viņām notika vispārējās fiziskās sagatavotības treniņš treneres Dignas Tučas uzraudzībā. Lai arī sportistēm dienas laikā bija divi treniņi, viņas jūtas gandarītas par paveikto un rīt ar jaunu sparu atkal dosies mototrasē.

Īsti motokrosisti un atbalstītāji nepazīst jēdzienu „slikti laikapstākļi” - lai arī saule otrajā dienā nelutināja itin nemaz, meitenes aizvadīja visai dinamisku dienu un trīs treniņus.

Jau plkst. 8:00 no rīta meitenes pulcējās uz kopīgu rīta rosmi, pēc kuras devās uz Ezerkalnu mototrasi. Arī šajā dienā trasē meitenes apguva dažādus motokrosa elementus, lai labāk sagatavotos BMA Austrumeiropas čempionātam motokrosā Stelpē, Pīlādžu mototrasē, kas notiks jau šo svētdien. Vēlāk sportistēm bija kārtīgs dziļās muskulatūras treniņš brīvā dabā.

Pēc īsas atpūtas vakara noslēgumā visas dāmas devās ekskursijā uz Cēsīm, kur gida pavadībā apskatīja Cēsu pili.

Jau šodien sportistes dosies uz Pīlādžu mototrasi, kur svētdien savā starpā cīnīsies par ātrākās braucējas titulu trasē Dāmu klasē.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF