Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Šī bija slikta nedēļas nogale"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Šī bija slikta nedēļas nogale"
Foto: mxgp.com

Džefrijs Herlingss pasaules motokrosa čempionāta trešajā posmā Spānijā ne vien piekāpās otram "KTM" rūpnīcas braucējam Antonio Kairoli, bet arī pazaudēja pirmo pozīciju sezonas kopvērtējumā. Holandietis atzīst, ka nedēļas nogale izvērsusies slikta, par spīti gūtajai otrajai vietai.

Abos braucienos Herlingss bija spiests cīņu sākt no ne tām augstākajām pozīcijām - pirmajā gadījumā nepadevās starts, bet otrajā reizē gadījās krist jau pirmajā aplī. Neskatoties uz to, Herlingss spēja abas reizes aizcīnīties līdz otrajai pozīcijai.

"Nedēļas nogale nebija laba," secina Herlingss. "Uz šo trasi devos ar mērķi uzvarēt, bet sabojāju sev abus startus. Otrajā braucienā starts nebija tik ļoti slikts, bet jau pirmajā aplī nokritu un biju spiests cīņu atsākt no apmēram 15. pozīcijas, lai gan spēju aizcīnīties līdz Tonijam. Motociklam nav ne vainas, bet vajadzētu izmēģināt kādas jaunas detaļas, lai varētu uzlabot startus - cerams, ka šajā ziņā spēsim progresēt. Tiklīdz starti būs labāki, varēsim nostādīt sevi daudz spēcīgākās pozīcijās, taču arī man pašam jāskatās, ko daru uz motocikla. Konkurence MXGP klasē ir spēcīga un ir grūti atgūt zaudētas pozīcijas. Situācija ir līdzīga katru sacīkšu nedēļas nogali, jo vai nu man tik tikko izdodas uzvarēt vai arī nedaudz pietrūkst laika, lai to paveiktu. Aiz manis stāv lieliska komanda un turpināsim strādāt."

Abos braucienos "Redsand" trasē uzvarēja veterāns Kairoli, kurš līdz ar to kļuvis par jauno MXGP klases līderi. Tiesa, šobrīd viņam tikpat punktu kā komandas biedram Herlingsam.

"Par šo nedēļas nogali esmu priecīgs," atzīst Kairoli. "Veicām dažas izmaiņas motociklam, lai to uzlabotu, un biju ļoti apmierināts, ka pēc slikta starta pirmajā braucienā jau pirmajā aplī spēju pakāpties uz otro vietu. Man bija grūtības apdzīt Romēnu Fevru - lai gan biju ātrāks, vajadzēja laiku, lai tas izdotos. Bija laba sajūta uzvarēt. Otrajā braucienā izcēlu startu, bet turpat bija agresīvi braucošais Gotjē Polēns, bet man bija labs ritms un spēju apdzīt viņu, kā arī nokontrolēt turpmāko situāciju. Zināju, ka kaut kur aizmugurē ļoti ātrs ir Herlingss, bet es spēju atbildēt ar labiem apļu laikiem. Viss gāja labi un priecājos uzvarēt. Šī ir mana jau 84. uzvara. Sezona rit labi, priecājos par cīņu ar Džefriju un citiem puišiem. Šobrīd sarkanā plāksne daudz ko nenozīmē, ir jāmēģina uzlabot sniegumu, tādēļ izmēģinām dažādus risinājumus, un mums ir labs pamats."

Izmantotie resursi:
mxlarge.com