Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivanovs un Macuks šonedēļ startēs MXGP, citās klasēs - četri latvieši

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivanovs un Macuks šonedēļ startēs MXGP, citās klasēs - četri latvieši
Dāvja Ivanova motocikls
Foto: Jānis Pastars

Šo svētdien un pirmdien gaidāmajā pasaules un Eiropas motokrosa čempionāta posmā Nīderlandē uz starta redzēsim sešus latviešu sportistus. Dāvis Ivanovs un Toms Macuks aizvadīs 2016. gada pirmās sacensības prestižajā MXGP klasē.

"MX Moduls" motokrosa komanda, kas šajā pavasarī vairākas nedēļas piedalījās treniņnometnē Kalifornijā, ASV, šonedēļ aizvadīs pirmās "lielās" sacensības, kas notiks Valkensvārdes trasē. Dāvis Ivanovs izies uz starta pasaules čempionāta klasē MXGP, kamēr Kārlis Sabulis brauks Eiropas čempionāta klasē EMX250.

MXGP klasē startēs arī "Gabben v Venrooy" komandas sportists Toms Macuks, kurš šogad plāno aizvadīt vairākus pasaules čempionāta posmus.

Eiropas čempionātā Nīderlandē tiks aizvadīts pirmais posms. EMX250 klasē dalībai pieteicies iespaidīgs sportistu skaits - 118. No latviešiem uz starta stāsies ne vien Sabulis, bet arī Tomass Šileika. Tāpat EMX250 klasē startēs lietuvieši un igauņi - Dovids Karka, Erki Kahro, Hanss Prīdels un Johaness Nermans.

"Iespaidīgais skaits dalībnieku Eiropas čempionāta klasēs nozīmē to, ka "Youthstream" nostāja ieguldīt jaunatnes čempionātos un MXGP Akadēmijā izrādījies pareizs solis," stāsta promoutera "Youthstream" prezidents Džuzepe Luongo. "Ik gadu daudzi labi sportisti no Eiropas čempionāta pāriet uz MX2 pasaules čempionātu, bet vēlāk arī uz MXGP klasi."

57 braucēji pieteikušies dalībai EMX300 klasē, taču baltieši šajā ieskaitē nestartēs.

Eiropas motokrosa čempionāts EMX125 klasē startēs vēlāk - 1. maijā Ķegumā, bet EMX150 klases pirmais posms gaidāms vēl nedēļu pēc tam Vācijā, Toičentāles trasē.

Pasaules čempionāta MX2 klasē Valkensvārdē, kur šajās dienās notiks Eiropas "Grand Prix" izcīņa, startēs gan Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing"), gan Roberts Justs ("HSF Logistics Motosport").

Šodien, 27. martā pasaules čempionāta ietvaros tiks aizvadīti treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, bet finālsacensības risināsies pirmdien, 28. martā. Eiropas čempionāta ieskaitē pirmais brauciens jau šodien, bet otrais - pirmdien.

     [+] [-]

, 2016-03-27 11:22, pirms 9 gadiem
Sabulim kvalifikācijā 5tais rezultāts,nav slikti,bet tas protams tikai otrajā grupā.