Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts Latvijas motošosejas čempionāta posms uzlabotajā Biķernieku trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Aizvadīts Latvijas motošosejas čempionāta posms uzlabotajā Biķernieku trasē
Foto: Andris Smilšarājs

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Latvijas čempionāta motošosejā ceturtais posms. Sestdien tika aizvadīti treniņbraucieni, kad motosportisti devās trasē pirmo reizi pēc remontdarbiem, mēģinot saprast kā tagad braukt pa to. Dalībnieku piesardzība atspoguļojās arī rezultātos. Savukārt, pašā sacensību dienā katrs vairāk vai mazāk jau bija atradis sev piemērotākās trajektorijas.

Lai arī nelielā dalībnieku skaita dēļ, Suberbike, B1200 un Superstock 600 klases šoreiz trasē devās apvienotajā braucienā, tajā neiztika bez iespaidīgām cīņām. Īsi pirms starta sākās lietus, tādēļ sportistiem tika dots laiks, lai uzliktu lietus riepas, jo tika paziņots, ka sacensības notiks ”wet race” režīmā. B1200 klasē visas goda pjedestāla vietas ieņēma “Road Racing Riga” motosportisti. Pirmo vietu skaisti izcīnīja Kristaps Grietiņš, bet otro Artis Sulte, savukārt trešo vietu, ar visu cīņas karstumā piedzīvoto kritienu, ieņēma Māris Grīviņš.

”Šodien trase bija ļoti nesaprotama. Iesildošajā aplī pamēģināju, kā ir paslidināties un slīdēja kā pa sviestu un bija skaidrs, ka būs jābrauc prātīgi. Kārtējo reizi ļoti slikts starts sanāca, paliku sestais un tad pa vienam nācās lasīt. Beigās tā intensīvākā cīņa mums tieši ar Māri izvērtās par pirmo, otro vietu, diemžēl Māris nokrita. Esmu ļoti priecīgs par rezultātu un izrāvienu punktu ziņā, bet žēl par komandas biedru. Un pirmo reizi mēs visi trīs “Road Racing Riga” komandas biedri esam uz goda pjedestāla,” par piedzīvoto trasē stāsta Kristaps Grietiņš.

Arī šoreiz tāpat kā iepriekšējā posmā Superstock 600 klasē uz goda pjedestāla kāpa abi brāļi Apiņi. Gints Apinis (”Motoaplis”) izcīnīja pirmo vietu, bet Juris Apinis (”SFRT Motorsports”) ieņēma trešo vietu. Savukārt, otro vietu ieguva Ansis Cers (Privāti). Superbike klasē pirmā vieta tika tās klases vienīgajam pārstāvim Ivo Vinniņam (”SFRT Motorsports”).

C600 klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”), kurš ir arī patreizējais kopvērtējuma līderis C600 klasē. Otro vietu ieguva Ģirts Feldbergs (”SFRT Motorsports”), bet trešo Normunds Kazušs (Privāti). Savukārt, C1200 klasē pirmo vietu izcīnīja un savu kopvērtējuma līderpozīciju nostiprināja Gatis Grosgalis (Privāti), otro vietu ieguva Guntars Laizans (”Bruno Racing Team”) bet trešo Mareks Krastiņš (Privāti).

”Trasē pēc remonta ir bišķi sarežģīti, tiltiņa posms ir labs, tur vienkārši tas jaunais asfalts ir jāpiebraukā, Ģenerālis uz doto brīdi nebija labs. Tur ir nelīdzenumi, kas nedaudz to trajektoriju samaina un nevar braukt tik ātri, cik gribētos tajās vietās. Pati sacensība bija diezgan laba, pārsteidzoši īstenībā ar visu to jauno asfaltu, ka labi laiki bija. Protams, kad sāk ātrāk braukt, parādās arī savas kļūdas vairāk, izteiktāki ”vobleri” un ”vīliji” nevajadzīgi. Jutu, ka varēju arī bišķi ātrāk, bet īsti tas nebija vajadzīgs,” priecīgs par savu rezultātu stāsta Gatis Grosgalis.

Street klasē uzvaru izcīnīja Arvis Briediņš (Privāti), bet otro vietu ieguva Dāvis Briedis (”SFRT Motorsports”), startējot no pēdējās starta pozīcijas, savukārt trešo vietu izcīnīja Andris Rugens, kuram skaisti izdevās paņemt startu un iesākumā izvirzīties līderpozīcijā, bet pēc otrā apļa piekāpās Arvim.

Nākamais, kas arī būs pēdējais Latvijas čempionāta ieskaites posms notiks 20.-21.augustā Nemuno Žiedas, Lietuvā.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve