Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motošosejas braucēji Vinniņš un Briedis no Lietuvas pārved kausus

Juris Grīns
Juris Grīns

Motošosejas braucēji Vinniņš un Briedis no Lietuvas pārved kausus
Foto: Dace Teibe

Lietuvā, "Nemuno Žiedas" trasē norisinājies Baltijas čempionāta un Latvijas čempionāta pirmspēdējais posms, kur uz goda pjedestāla kāpa divi motošosejas braucēji no Latvijas - Ivo Vinniņš ("SFRT Motorsports") un Dāvis Briedis.

Ātrākajā Superbike klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja šīs trases rekorda (1:09.658) īpašnieks Šarūnas Pladas no Lietuvas, bet otro vietu Leon Džīkoks no Anglijas. Elpu aizraujoša cīņa notika tieši par trešo vietu, kad no piektās starta pozīcijas Ivo Vinniņš pietuvojās lietuvietim Kestutim Stankūnam, un iesēdās viņam astē, līdz desmitajā aplī radās iespēja viņu apdzīt. Rezultātā Ivo ieguva trešo vietu un šosezon pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla Baltijas čempionātā.

“Ja godīgi pirms starta bija mērķis būt priekšā tieši šim sportistam, jo pagājušajā gadā paliku aiz viņa. Ļoti sīvā cīņā izdevās noturēties priekšā un nepadoties līdz pat pēdējam aplim, un finišu sasniedzot bija liels prieks par paveikto,” stāsta Ivo Vinniņš.

Otru godalgoto vietu Latvijai nopelnīja C1200 klases braucējs Dāvis Briedis, arī viņš ieņēma trešo vietu.

“Bija skaidrs, ka nedēļas nogale būs interesanta un nebūs viegli likt kaut ko pretī lietuviešiem. Svētdienas kvalifikācijā pārsteidzoši izdevās izcīnīt trešo starta pozīciju. Sacīkstes plāns bija izcelt startu un maksimāli ilgāk noturēties priekšā, kas daļēji arī izdevās. Paldies Ivo Vinniņam par braukšanas ieteikumiem un Jurim Apinim par tehnisko atbalstu uz starta!” saka Dāvis Briedis.

Savukārt mūsu Mārtiņš Seržants (“MX Delveri”) no B1200 klases izcīnīja augsto ceturto vietu, bet šoreiz vienīgais Superstock 600 klases pārstāvis no Latvijas Juris Apinis (“Motosport racing club”) ieņēma piekto vietu.

Rezultāti: https://beta.speedhive.com/events/2...

Baltijas un Latvijas čempionāta pēdējais posms notiks 2.-3. septembrī Igaunijā Porsche ring trasē.