Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks un Karro aizvadījuši "ADAC MX Masters" motokrosu

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks un Karro aizvadījuši "ADAC MX Masters" motokrosu
Matīss Karro
Foto: Facebook.com/matiss.karro

Pagājušās nedēļas nogalē vairāki sportisti no Latvijas bija ieradušies Vācijā, Bīlsteinas trasē, kur aizvadīja prestižā motokrosa seriāla "ADAC MX Masters" posmu. Ātrākajā klasē startēja Toms Macuks un Matīss Karro, kuri pirmajā desmitniekā šoreiz netika, bet punktus izcīnīja.

Kvalifikācijas braucienos abi Latvijas pārstāvji cīnījās 1. grupā, kur uzvarēja MXGP zvaigzne Maksimilians Nagls. 25 sportistu konkurencē Karro uzrādīja 15. labāko rezultātu, kamēr Macuks ierindojās 18. vietā. Līdz ar to Tomam nācās stāties uz starta pēdējās cerības sacīkstēs, kur viņš finišu sasniedza kā trešais un guva iespēju piedalīties finālbraucienos.

"Masters" klases pirmajā braucienā, kur startēja 40 dalībnieki, uzvaru izcīnīja Hanters Lorenss, aiz sevis atstājot Naglu un Henriju Jakobi. Karro jau pašā sākumā atkrita uz beigām un bija spiests dzīties pakaļ konkurentiem - finišā viņš 28. vietā, bet apli zaudēja uzvarētājam. Savukārt Macuks spēja pakāpeniski progresēt un finišēja 16. vietā.

Otrajā braucienā uzvarēja Nagls, šoreiz otrajā vietā Jakobi, bet trešais - Jenss Getemans, kuram izdevās pārspēt MXGP pasaules čempionāta dalībnieku un pirmā brauciena uzvarētāju Lorensu. Samērā stabils sniegums abiem latviešiem - Karro šajā reizē ierindojās 15. vietā, bet Macuks finiša karogu ieraudzīja kā septiņpadsmitais. Līdz ar to posmā uzvara Naglam, aiz viņa Lorenss un Jakobi, savukārt Macuks guva 17. vietu, kamēr Karro ierindojās 19. pozīcijā.

"Youngster Cup" klasē startēja Arnolds Sniķers, kurš kvalifikācijā 1. grupā bija 21. ātrākais, pēdējās cerības sacensībās ieguva otro vietu, bet finālbraucienos bija 34. un 24. vietā, punktus neizcīnot. Pirmajā braucienā cerības uz punktiem bija, bet tika piedzīvoti divi kritieni, kamēr otrajā braucienā lielu lomu nospēlēja neizdevies starts.

Vēl divi latvieši stājās uz starta "Junior Cup 85" klasē. 44 sportistu konkurencē kvalifikācijā Kārlis Reišulis bija astotais ātrākais, bet uzreiz aiz viņa palika Edvards Bidzāns. Pirmajā braucienā Bidzānam astotā vieta, bet Reišulim sacīkstes neizvērtās no veiksmīgākajām un nācās samierināties ar 24. pozīciju. Otrajā braucienā mūsējiem sniegums lielisks - Bidzāns ceturtais, bet Reišulis finišā sestais. Posmā Edvards līdz ar to tika pie augstās piektās vietas, bet Kārlim divu braucienu summā 13. rezultāts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja