Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kairoli pārspēj Herlingsu MXGP trešajā posmā Spānijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kairoli pārspēj Herlingsu MXGP trešajā posmā Spānijā
Antonio Kairoli
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta sezonas trešās sacensības MXGP klasē svētdien noslēdzās ar Antonio Kairoli uzvarām abos braucienos, kamēr pirmā un otrā posma uzvarētājs Džefrijs Herlingss šoreiz palika otrais.

Sestdien Kairoli kvalifikācijas sacensībās bija ceturtais, bet svētdien pirmajā finālbraucienā "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists sākotnēji nonāca otrajā pozīcijā, jo startu izcēla Romēns Fevrs no "Monster Energy Yamaha Factory MXGP" vienības. Septiņus apļus francūzis bija vadībā, bet tad Kairoli viņu izdevās apdzīt.

Līdzšinējais pasaules čempionāta līderis Herlingss sākumā bija atkritis uz leju, tomēr pamazām kāpa arvien augstāk. Herlingss tobrīd apdzina kvalifikācijas ātrāko braucēju Timu Gajseru ("Team HRC") cīņā par ceturto vietu, bet apli pēc tam, kad viņa komandas biedrs Kairoli jau bija izvirzījies vadībā, uzveica arī Klemenu Desālu ("Monster Energy Kawasaki Factory Racing") cīņā par trešo pozīciju.

Sacensību otrajā daļā Herlingss dažbrīd spēja pabraukt pat divas sekundes aplī ātrāk nekā abi priekšā esošie konkurenti. Četrus apļus pirms finiša viņam izdevās apdzīt Fevru, tomēr līdz Kairoli finišā pietrūka gandrīz piecu sekunžu. Fevrs pirmo braucienu noslēdza trešais, bet Desāls ieguva ceturto vietu. Pirmo piecinieku noslēdza Džulians Lībers ("Monster Energy Kawasaki Racing Team").

Otrajā braucienā "holeshot" ieguva Kairoli, tomēr pirmā apļa beigās viņu apdzina Gotjē Polēns ("Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing"). Desāls iekārtojās trešajā vietā.

Herlingss pirmajā aplī krita un zaudēja pozīcijas, ko sacīkšu atlikušajā daļā centās vienu pēc otras atgūt. Pirmā apļa beigās holandietis bija vien devītais, taču nākamo trīs apļu laikā jau pakāpās līdz piektajai pozīcijai.

Pa to laiku Kairoli bija atguvis vadību, bet Herlingss rāpās arvien augstāk, septītajā aplī apdzenot Fevru, nākamajā tiekot garām Desālam, bet vēl pēc pieciem apļiem arī Polēnu. Noslēdzošos sešus apļus Herlingss dzinās pakaļ Kairoli, tomēr atkal nedaudz pietrūka, un finišā no itāļa viņš atpalika nepilnas divas sekundes. Trešo vietu, krietni atpaliekot, ieguva Polēns, bet aiz viņa finišēja Desāls un Fevrs.

Posmā Kairoli uzvarēja un tagad kļuvis par jauno pasaules čempionāta līderi, lai gan viņam un Herlingsam ir vienāds punktu skaits.

Lietuvietis Armins Jasikonis "Redsand" trasē ieguva 15. un desmito vietu finālbraucienos. 18. un 17. vieta igaunim Tanelam Leoka, bet viņa tautietis Harijs Kullass guva 20. un 18. pozīciju.

Nākamās MXGP sacīkstes notiks 8. aprīlī

Posma kopvērtējums MXGP klasē

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM50
2.Džefrijs HerlingssNEDKTM44
3.Klemens DesālsBELKawasaki36
4.Romēns FevrsFRAYamaha36
5.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna34
6.Tims GajsersSLOHonda28
7.Džulians LībersBELKawasaki28
8.Glens KoldenhofsNEDKTM24
9.Džeremijs van HorebīksBELYamaha24
10.Makss NaglsGERTM22

PČ kopvērtējums pēc trešā posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM141
2.Džefrijs HerlingssNEDKTM141
3.Klemens DesālsBELKawasaki103
4.Romēns FevrsFRAYamaha101
5.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna98
6.Glens KoldenhofsNEDKTM79
7.Džeremijs van HorebīksBELYamaha78
8.Makss NaglsGERTM60
9.Džeremijs SīversSUIYamaha59
10.Džulians LībersBELKawasaki54