Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis trešais EMX125 sezonas ievadā, Kārlim Reišulim divi kritieni

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis trešais EMX125 sezonas ievadā, Kārlim Reišulim divi kritieni
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: KTM Motofavorīts

Šodien Anglijā norisinājās Eiropas motokrosa čempionāta sezonas atklāšanas posma pirmais brauciens EMX125 klasē. Godalgoto trešo vietu izcīnīja Jānis Mārtiņš Reišulis, kamēr Kārlim Albertam Reišulim sākums nav izvērsies cerēti labs.

Brīvajos treniņbraucienienos starp 42 sportistiem Jānis sasniedza piekto ātrāko apļa laiku, bet Kārlis neveica nevienu pilnu apli. Arī kvalifikācijas braucienos ātrāks bija Jānis Reišulis, kurš tikai šogad aizvadīs pirmo pilno sezonu uz 125cm3 motocikla - viņam piektā vieta. Tikmēr Kārlis Reišulis bija devītais ātrākais.

Šosezon Jānis turpina pārstāvēt "KTM Motofavorīts" vienību, kamēr Kārlis arī šogad ietilpst "MJC Yamaha" rūpnīcas vienībā. Kārļa komandas biedri kvalfikācijā bija vieni no ātrākajiem - Feručio Zanki sasniedza labāko laiku, bet Ivano van Erps ierindojās trešajā vietā.

Tieši Kārlis Reišulis kļuva par pirmā finālbrauciena līderi jau pēc pirmajiem līkumiem. Sportists spēja izveidot pārliecinošu pārsvaru, bet astotajā aplī piedzīvoja kritienu piezemējoties pēc tramplīna. Lai gan sākotnēji vadību izdevās noturēt, drīz vien viņam garām tika komandas biedrs Zanki. Vēl mazliet vēlāk Kārlis piedzīvoja sadursmi ar otru komandas biedru Van Erpu, šoreiz jau krītot vēl iespaidīgāk. Savukārt tajā pašā aplī pēc tramplīna, neviena netraucēts, efektīgā veidā krita arī Van Erps.

Jānis Reišulis sākumā bija pirmā desmitnieka beigās, taču parādīja stabilu sniegumu, kāpa arvien augstāk un trīs apļus pirms finiša bija pacēlies jau līdz trešajai pozīcijai. Tajā arī tika sasniegts finišs, kamēr uzvaru guva Zanki, bet otro vietu izcīnīja Kass Valks. Kārlis Reišulis brauciena rezultātos ierindojās 33. vietā.