Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jegorovu blakusvāģu ekipāža saglabā vadību Lietuvas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jegorovu blakusvāģu ekipāža saglabā vadību Lietuvas motokrosa čempionātā
Jāņa Jegorova/Pētera Jegorova ekipāža
Foto: Sportasfoto

Ar latviešu sportistu līdzdalību aizvadīts Lietuvas motokrosa čempionāta otrais posms. Vadību čempionātā nosargājuši gan blakusvāģu braucēji Jānis un Pēteris Jegorovi, gan kvadriciklu braucējs Ralfs Reinfelds.

Lietuvas čempionāta otrā posma sacensības kvadriem un blakusvāģiem notika Rokišķos.

"Quad" klasē, kur pulcējās kvadriciklu motokrosa ātrākie braucēji, abos braucienos uzvarēja mājinieks Domants Vaznis, bet uz pjedestāla pārējiem pakāpieniem latvieši - abos braucienos un arī summā otrā vieta Ralfam Reinfeldam, bet trešais abās finālsacīkstēs un posmā šoreiz Kristaps Veinbergs. Ceturtajā vietā posmu noslēdza Jānis Saldavs, bet astotajā - Zigmārs Sondors.

2. posms "Quad" klasē

VietaSportistsPunkti
1Domantas Vaznys50
2Ralfs Reinfelds44
3Kristaps Veinbergs40
4Jānis Saldavs36
5Mindaugas Venckus31

Lietuvas čempionāta kopvērtējumā pirmā posma uzvarētājs Reinfelds saglabā vadību, taču Vaznis seko tikai 2 punktus tālāk. Trešo vietu ieņem Veinbergs.

Čempionāta kopvērtējums "Quad" klasē

VietaSportistsPunkti
1Ralfs Reinfelds94
2Domantas Vaznys92
3Kristaps Veinbergs82
4Jānis Saldavs65
5Mindaugas Venckus59

Lietuvas kausa izcīņā "Quad Veterānu" klasē pārliecinošs bija Agris Neija, uzvarot abos braucienos. Arūns Sukis no Lietuvas šajā ieskaitē otrais gan abos braucienos, gan summā, bet trešā vieta Jānim Kirilko, kuram sacīkstēs trešā un ceturtā vieta savā klasē. Dāmu ieskaitē, kas startēja kopā ar "Quad Veterāni" un latviešu nepārstāvēto "Quad M" klasi, otro vietu guva Undīne Ulmane, piekāpjoties mājiniecei Linai Staneviciutei.

Lietuvas kausa kopvērtējumā Neija ir vadībā "Quad Veterānu" klasē, kur trešo vietu ieņem Juris Ozoliņš, bet Dāmu klasē Ulmanei otrā vieta.

Blakusvāģu motokrosā Lietuvas čempionātā kopā startēja "750 s/p" un "750 s/p Veterāni". Abos braucienos pārāki bija lietuvieši Mants Kisūns/Ritis Kisūns, kuriem uzvara arī posmā "750 s/p" klasē. Braucienos guvuši trešo un otro vietu, otrie summā pirmā posma uzvarētāji, latvieši Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs, bet Latvijas un Lietuvas apvienotā ekipāža Modris Štelle/Konstantīns Belecks Rokišķos trešajā vietā - viņiem abos braucienos ceturtā vieta. Uvis Vasilenko/Kaspars Krievs posmu noslēdza piektie. Veterānu ieskaitē uzreiz aiz "Top 3" palika Jānis Sedlenieks/Ģirts Indrijaitis, kamēr uzvarēja Liutaurs Variakojis/Roms Kisūns.

2. posma kopvērtējums "750 s/p" klasē

VietaEkipāžaPunkti
1Mantas Kisunas / Rytis Kisunas50
2Jānis Jegorovs / Pēteris Jegorovs42
3Modris Štelle / Konstantinas Beleckas36
4Nerijus Davidonis / Arvydas Davidonis30
5Uvis Vasiļenko / Kaspars Krievs28

Pēc diviem posmiem Jegorovu ekipāža ir vadībā, Kosūni zaudē 2 punktus, bet Štelle ar Belecku ierindojas trešajā vietā, kamēr Vasiļenko/Krievs atrodas uzreiz aiz pirmā trijnieka. Veterānu ieskaitē vadībā Vitauts Račka/Andžejs Račka, kuri šoreiz bija otrie, bet Jānis Sedlenieks/Ģirts Indrijaitis, kuri otrajā posmā aiz pjedestāla, ir trešie kopvērtējumā.

Čempionāta kopvērtējums "750 s/p" klasē

VietaEkipāžaPunkti
1Jānis Jegorovs / Pēteris Jegorovs86
2Mantas Kisunas / Rytis Kisunas84
3Modris Štelle / Konstantinas Beleckas63
4Uvis Vasiļenko / Kaspars Krievs59
5Nerijus Davidonis / Arvydas Davidonis51

Savukārt nedēļu pirms tam Pakrojas mototrasē notika Lietuvas čempionāta otrā posma cīņas solo motokrosā.

MX1 klasē uzvarēja Armīns Jasikonis, bet piekto vietu guva Andis Valts no Latvijas. MX2 klasē Dovidam Karkam uzvara, bet Kristers Drevinskis, braucienos guvis trešo un otro vietu, summā ierindojās otrajā pozīcijā.

85cc klasē, no latviešiem, ar piekto vietu labākais bija Rauls Blūmfelds, 65cc klasē uzvara Aleksim Araidam, bet uz pjedestāla arī Kārlis Reišulis un Roberts Lūsis, kamēr ceturtajā vietā Jānis Reišulis. Arī 50cc kategorijā uzvara Latvijai - pirmajā vietā Tomass Šaicāns, bet trešā - Patrīcija Bērziņa, aiz sevis atstājot Patriku Īgalu un Tomu Dankeru, kuri noslēdza "Top 5".

Lietuvas čempionātā MX1 klasē vadībā Aruns Gelažninks, kuram šoreiz trešā vieta, bet ceturtais ir Valts. MX2 klasē līderis ir šī posma uzvarētājs Karka, kamēr labākais no latviešiem, Tomass Šileika, kurš startējis tikai pirmajā posmā, ir septītais. Drevisnkim devītā vieta - viņš nestartēja pirmajā posmā.

85cc klasē ātrākajam no latviešiem - Uzulam - piektā vieta, bet 65cc klasē vadībā brāļi Reišuļi - Kārlis pirmais, bet Jānis šobrīd otrais. 50cc klasē Lietuvas čempionātā vadībā Šaicāns, bet Bērziņa ir trešā.