Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sezonas līderim Lorensam divi kritieni, superkrosa posmā Teksasā uzvar Vebs

Juris Grīns
Juris Grīns

Sezonas līderim Lorensam divi kritieni, superkrosa posmā Teksasā uzvar Vebs
Kūpers Vebs. Foto: AMA Supercross

Naktī uz svētdienu Ārlingtonā, Teksasā aizvadīts Amerikas superkrosa čempionāta ("Monster Energy AMA Supercross") sezonas septītais posms, kurā pirmo vietu izcīnīja Kūpers Vebs, bet dubultuzvaru guva "Yamaha Star Racing" komanda.

450SX finālbrauciena startā vadību pārņēma sezonas līderis Džets Lorenss. Viņam izdevās izveidot pārsvaru pār sekotājiem, kas sasniedza jau četras sekundes, bet pusotru minūti pirms laika atskaites beigām "Honda" komandas braucējs krita, kā rezultātā vadībā varēja izvirzīties Vebs. Lorenss nepadevās un vēl pēdējā aplī mēģināja atgūt zaudēto, tomēr piedzīvoja vēl vienu kritienu, kad sadūrās ar par apli atpalikušo Vinsu Frīzu.

Īlajs Tomaks sākotnēji krita, bet spēja aizcīnīties līdz trešajai pozīcijai. Pēc pēdējā apļa notikumiem viņš tika pie otrās vietas, finišējot trīs sekundes aiz komandas biedra, kamēr uz trešo vietu pacēlās Ārons Plesingers no "Red Bull KTM" nometnes. Džets Lorenss pēc diviem kritieniem finišēja ceturtais, bet aiz viņa palika brālis Hanters Lorenss.

Vebam šī ir otrā uzvara sezonā - pirms tam viņš triumfēja arī ceturtajā posmā Anaheimā. Kopvērtējumā vadībā aizvien Džets Lorenss, bet Vebs tagad ieņem otro vietu, atpaliekot tikai trīs punktus. Plesingers ir trešais, turpat netālu arī Čeiss Sekstons un Tomaks, kuri noslēdz pirmo piecinieku.

250SX klasē uzvarēja Haidens Dīgens, aiz sevis atstājot Kameronu Mīdū un kādreizēji pasaules motokrosa čempionāta braucēju Tomu Vialli.

Astotais posms norisināsies pēc nedēļas, 2. martā Deitonā, Floridā.

7. posma rezultāti:

Sezonas kopvērtējums: