Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bidzāns: "Gatavoties sezonai ir daudz grūtāk, nekā startēt motokrosa sacensībās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bidzāns: "Gatavoties sezonai ir daudz grūtāk, nekā startēt motokrosa sacensībās"
Edvards Bidzāns. Foto: LaMSF

Jaunajai motokrosa sezonai aktīvi gatavojas Edvards Bidzāns, kurš aizvadījis treniņnometni Spānijā un ir gatavs uzsākt startus sacensībās.

Šogad Bidzāns pārstāv Vācijas komandu "KMP Honda Racing team". Sportists ziemas skolnieku brīvlaikā bija Spānijā, treniņnometnē. Tur viņš pavadīja divas nedēļas, trenējoties ar motociklu.

“Ņemot vērā to, ka Latvijā ir ziema, neskatoties uz laikapstākļiem, pavadu laiku uz motocikla. Jā, jābrauc pa sniegu un sasalušām trasēm ar naglu riepām. Tas, protams, ir daudz savādāk, kā braukt saulainajā Spānijā par perfekti nolīdzinātām smilšu trasēm. Ziemas laikā, protams, vēlētos trenēties ārzemēs, bet šogad ir jāpabeidz vidusskola. Pēdējais semestris. Nevaru tik daudz kavēt skolu. Strādāju ar fizisko sagatavotību sporta zālē, vairākas reizes nedēļā. Gatavoties sezonai ir daudz grūtāk, nekā sezonā startēt sacensībās. Grūti treniņi, lielāks nogurums. Tas nozīmē to, ka sezonas laikā būs vieglāk. Uz to visu raugos no pozitīvās puses. Jūtos ļoti labi, esmu gatavs 2024. gada sezonai. Ņemot vērā to, ka pēdējos trīs gadus, gatavojoties sezonai vienmēr bija kāda rehabilitācija, lai dziedētu traumas. Tagad beidzot ir pilna sezonas gatavošanās, ziemas periods, kad varu braukt treniņos ar motociklu un ar pilnu atdevi trenēties sporta zālē. Tas ir ļoti pozitīvi. Kaut arī ar motociklu gribētu vairāk trenēties, bet ziemas laikā tas nav tik viegli. Jebkurā gadījumā esmu pozitīvi noskaņots šī gada sezonai,” saka Bidzāns.

Plāni un mērķi sportistam nav mainījušies – šogad Edvards Bidzāns startēs Eiropas čempionātā EMX250 klasē, Vācijas čempionātā “ADAC”, kur brauks “Youngster Cup” klasē, kas ir MX2 klase un Latvijas čempionātā motokrosā MX1 klasē.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv