Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis EMX125 titula izcīnīšanu nosvin ar uzvaru pēdējā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Mārtiņš Reišulis EMX125 titula izcīnīšanu nosvin ar uzvaru pēdējā posmā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Jānis Mārtiņš Reišulis jau sestdien nodrošināja 2023. gada Eiropas motokrosa čempiona titulu EMX125 klasē, bet šodien Lielbritānijā otrajā braucienā atkal guva pirmo vietu, triumfējot arī posma summā. Labas sacīkstes arī Kārlim Albertam Reišulim EMX250 klasē, kurš divu braucienu summā šosezon pirmo reizi iekļuvis vadošajā trijniekā.

Sestdien pirmajā braucienā "Matterley Basin" trasē EMX125 klasē Jānis Mārtiņš pārņēma vadību drīz pēc starta, visu sacīksti bija līderis un finišēja 28 sekundes priekšā tuvākajam sekotājam. Tikmēr Kārlis Alberts pirmo braucienu bija noslēdzis trešajā vietā EMX250 klasē, tikai otro reizi debijas sezonā kādā no sacīkstēm finišējot pirmajā trijniekā.

EMX125 otrajā braucienā startā vadību pārņēma Simone Mančini, taču Matiss Valāns un Reišulis viņu drīz vien apdzina. Valāns iespēju izcīnīt titulu zaudēja jau vakar, kad sacensību sākumā krita. Reišulis nebija apturams, par spīti jau nodrošinātajai uzvarai čempionātā, un apdzina savu šīs sezonas galveno sāncensi. Turpinājumā "Team Yamaha Europe MJC" braucējs dominēja un finišā pārspēja Valānu par 40 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Mančini.

Līdz ar to Jānis Mārtiņš šogad izcīnījis 12 uzvaras atsevišķos finālbraucienos un triumfējis sešos no aizvadītajiem deviņiem posmiem. Šajā reizē otro vietu posma summā ieņēma Mančini, bet trešajā vietā ierindojās Maksimilians Verners. Sezonas kopvērtējumā Reišulis pārspējis francūzi Valānu par 60 punktiem, bet 127 punktus zaudēja vācu sportists Verners. Divos posmos punktus EMX125 klasē šogad guva arī Markuss Ozoliņš.

EMX250 klasē otrajā braucienā uzvarēja Feručio Dzanki, aiz kura ierindojās Marks-Antuāns Rosi un Valerio Lata, bet Kārlim Albertam Reišulim vēl viena laba sacīkste un finišā ceturtā vieta. Sacensību sākumā Reišulis pat bija nonācis vadībā, taču šī trijotne viņu trasē viens pēc otra spēja apdzīt. Tomēr Lielbritānijas posma summā mūsu sportists izcīnījis godalgoto trešo vietu, aiz uzvarētāja Rosi un otrās vietas ieguvēja Dzanki.

Šīs sezonas čempions Andreā Bonakorsi no Itālijas šonedēļ jau startē MX2 klasē. Aiz viņa kopvērtējumā ierindojas holandieši Kajs Karsemakerss un Kass Valks. Reišulis divus posmus izlaida traumas dēļ un kopvērtējumā savu pirmo EMX250 sezonu pabeidzis astotajā vietā. Šī bija pirmā reize, kad viņš posma summā ierindojas pirmajā trijniekā. Pirms tam Trentino un Latvijas posmos Reišulis ieņēma ceturto vietu. Četros posmos šogad punktus sasniedza Edvards Bidzāns, divas reizes Mairis Pumpurs, bet vienu - Roberts Lūsis.

     [+] [-]

, 2023-09-24 15:50, pirms 8 mēnešiem
Kaut kur rāda?

     [+] [-]

, 2023-09-24 22:36, pirms 8 mēnešiem
Perfekts veids, kā pielikt punktu EČ sezonai.