Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc Rožkalna smaga kritiena Vācijā aptur motošosejas sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Rožkalna smaga kritiena Vācijā aptur motošosejas sacīkstes
Garijs Rožkalns. Foto: Facebook.com/30Garix

Latviešu motosportists Garijs Rožkalns, startējot motošosejas sacensībās Vācijā, piedzīvojis smagu kritienu, pēc kā cīņas tika apturētas, bet pats braucējs guvis savainojumus. Rožkalns piedalījās Vācijas "Pro Superstock" klases kausa izcīņā Ošeršlēbenes trasē.

Jau pirmajā treniņā tika piedzīvots kritiens, taču ne sportistam, ne viņa motociklam nekas nekaitēja, turklāt rezultāti kļuva arvien labāki.

Pirmajā treniņsesijā tika sasniegts rezultāts 1:32.8 un desmitā vieta, otrajā - jau 1:30.1 un piektā vieta. Vēl ātrāks viņš bija pirmajā kvalifikācijā, kur ar rezultātu 1 minūte un 29.1 sekunde pietika, lai ierindotos augstajā trešajā pozīcijā. Diemžēl tikai 12. laiks tika parādīts otrajā kvalifikācijā, taču summā Rožkalns bija ceturtais.

Pirmajā braucienā sākotnēji tika zaudētas daudzas pozīcijas, taču viesim no Latvijas izdevās aizcīnīties līdz trešajai vietai finišā.

"Sacensību starts bija diezgan neveiksmīgs, zaudēju daudzas pozīcijas un biju desmitais," komentē Garijs Rožkalns. "Spraigajā cīņā ar daudzām apdzīšanām aizcīnījos līdz trešajai vietai, kas ir ļoti labs rādītājs priekš sākuma."

Otrajā braucienā Rožkalns arī bija trešais, kad piedzīvoja negadījumu, pēc kura sacīkstes tika pārtrauktas.

"Diemžēl otrajā gonkā piedzīvoju kritienu un manis dēļ apturēja braucienu, bet vienalga paliku trešajā vietā un vedu mājās divas trešās vietas," stāsta Rožkalns. "Atslēgas kaula lūzums, pirmdien Rīgā taisīs operāciju un, cerams, jau pēc sešām nedēļām nākamajā posmā būšu uz strīpas. Paldies visiem."

     [+] [-]

, 2021-05-24 14:00, pirms 3 gadiem
Veseļojies!