Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass dodas pēc MXGP pjedestāla, Jānim Reišulim debija EMX125 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass dodas pēc MXGP pjedestāla, Jānim Reišulim debija EMX125 klasē
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct GasGas

Vienas nedēļas ietvaros pasaules motokrosa čempionātā tiks aizvadīti trīs posmi, kas norisināsies Itālijas provincē Trentino. Pjetramuratas trasē Paula Jonasa mērķis ir cīnīties par pjedestālu, kamēr paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā debiju EMX125 klasē piedzīvos jaunais talants Jānis Mārtiņš Reišulis.

Jonass mērķē uz MXGP pjedestālu

Kad līdz MXGP sezonas noslēgumam ir atlikuši vairs tikai pieci posmi, situācija kopvērtējumā kļuvusi pavisam karsta, jo cīņa par titulu tiek aizvadīta starp trim ļoti spēcīgiem braucējiem. "Red Bull KTM" komandas sportists Džefrijs Herlingss šobrīd ir līderis, viņam izdevies uzvarēt jau divus posmus pēc kārtas, turklāt holandietis kopumā triumfējis piecos no aizvadītajiem sešiem posmiem. Ja šo kursu viņš turpinās arī Itālijā, tas Herlingsam pavērs iespējas attālināties no sekotājiem, bet pagaidām tikai 12 punktus zaudē franču braucējs Romēns Fevrs no "Monter Energy Kawasaki" vienības, kamēr 15 punktu atstatumā no Herlingsa ir "Honda" rūpnīcas sportists Tims Gajsers. Pērn tieši Gajsers uzvarēja divos no trim Trentino posmiem, kā arī tieši šeit ceturto reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu.

Horhe Prado un Antonio Kairoli, kuram šī ir pēdējā sezona karjerā, jau krietni zaudē vadošajam trijniekam. Kairoli šogad būtu bijusi iespēja izcīnīt desmito pasaules čempiona titulu karjerā, aizsniedzoties līdz Stefana Eversta rekordam, taču tas visdrīzāk nenotiks, jo itālis pašlaik startē ar līdz galam nesadziedētu traumu, kas pēdējos trīs posmos ne reizi nav viņam ļāvis tikt "Top 3".

Savukārt tālāk aizmugurē notiek cīņa par sesto vietu starp Žeremiju Sīveru un mūsu Paulu Jonasu. Pēdējā laikā abu sniegums ir līdzīgs - stabils un labs, bet šveicietis ir 21 punktu priekšā "Standinc Construct GasGas" komandas sportistam. Jonass atzinis, ka uz motocikla jūtas arvien labāk un Pjetramuratā jau gatavs sacensties par pjedestālu. Turklāt viņa tuvākais sekotājs Glens Koldenhofs ir jau 50 punktus aizmugurē.

"Jūtu, ka šobrīd visas lietas tiešām saliekas kopā, un uz Itāliju dodos, mērķējot uz pjedestālu," pēc iepriekšējā posma sacīja Jonass, kuram finālbraucienu starti paredzēti svētdien plkst. 14:15 un 17:10 pēc Latvijas laika.

Renū dodas pretī MX2 titulam, Vialle atgūstas

MX2 klasē situācija cīņā par titulu krietni mierīgāka, jo "Monster Energy Yamaha" braucējs Maksims Renū iekrājis jau 108 punktu pārsvaru pār komandas biedru Jago Gērtsu, kuru savukārt šobrīd vajā viena punkta attālumā esošais Matija Gvadanīni no "Red Bull KTM". Savukārt viņiem abiem lielākais drauds ir Toms Vialle, kurš sezonas sākumā vairākus posmus izlaida, tādēļ kopvērtējumā atkrita tālu aiz līderis, bet tagad ir uzvarējis četros no aizvadītajiem sešiem posmiem un pacēlies līdz ceturtajai pozīcijai. No komandas biedra Gvadanīni viņu šķir vairs tikai deviņi punkti. Finālsacīkstes MX2 klasē sāksies svētdien plkst. 13:15 un 16:10 pēc Latvijas laika.

EMX85 vicečempions Jānis Reišulis debitē EMX125

Sezonu Eiropas motokrosa čempionātā tikmēr turpinās Kārlis Alberts Reišulis un Roberts Lūsis, kuri ir starp vairāk nekā 70 pieteiktajiem sportistiem EMX125 klasē. Kārļa mērķis noteikti ir cīņa par pozīcijām pirmajā desmitniekā, vienmēr cerot uz pjedestālu, kamēr Robertam jāmēģina beidzot izcīnīt pirmos punktus sezonā. Pjetramuratā EMX125 klasē debiju piedzīvos Kārļa brālis Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš šogad kļuva par EMX85 Eiropas vicečempionu. Sacensībām pieteicies arī viņu pārspējušais Vitezlavs Mareks, kā arī trešajā vietā Eiropas čempionātā palikusī holandiešu sensācija Lotte van Drunena.

Eiropas EMX125 čempionāta kopvērtējumā vadībā šobrīd ir itāļu sportists Valerio Lata, kuram 11 punktus zaudē Bobijs Brūss, bet 16 punktus atpaliek Kajs Karsemakerss. Viņi šogad izteikti sezonas līderi. EMX125 klases sportisti Pjetramuratā aizvadīs trīs posmus, bet pēc tam vēl divi posmi gaidāmi Mantovā. Šī posma finālbraucieni notiks jau šodien, 23. oktobrī, bet to sākums plkst. 14:00 un 17:05 pēc Latvijas laika.

Kādu rezultātu šonedēļ sasniegs Pauls Jonass?

  • 45

  • 110

  • 77


     [+] [-]

, 2021-10-23 15:01, pirms 2 gadiem
Hei sporta draugi.
Padalaties ar vietnēm, kur skatīties MX? Parasti izmantoju https://sportshub.stream/, bet tur šo sportaveidu baigi apdala.

     [+] [-]

, 2021-10-23 15:08, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Hei sporta draugi.
Padalaties ar vietnēm, kur skatīties MX? Parasti izmantoju https://sportshub.stream/, bet tur šo sportaveidu baigi apdala.
Parasti rāda Eurosport 2. Rīt arī tiešraides ir viņu programmā.