Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Komanda "x99/Slīterāni" motokrosā Cēsīs izcīna trešo vietu un izmanto "džokeri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komanda "x99/Slīterāni" motokrosā Cēsīs izcīna trešo vietu un izmanto "džokeri"
Andis Valts
Foto: facebook.com/x99Sliterani

Aizvadītajā svētdienā, Ezerkalnu motorasē, norisinājās trešais Latvijas čempionāta posms solo motocikliem. Arī "x99/Slīterāni" komandas sportisti devās uz Cēsīm, un šoreiz tika izcīnītas augstas vietas ne tikai individuālajos, bet arī komandu vērtējumā.

Kā pirmais uz starta stājās mazākais komandas pārstāvis Tanels Tomass-Lapsiņš. Šoreiz posmā izcīnīti 5 punkti Junioru čempionāta MX50 klasē.

MX85 klasē šoreiz par svarīgiem kopvērtējuma punktiem cīnījās Toms Virpačevs. Starp 25 dalībniekiem, Tomam braucienos izdevās ierindoties 12. un 13. vietā, izcīnot 17 punktus. Pēc Cēsu posma Toms joprojām atrodas čempionāta kopvērtējuma 7. vieta, taču ir samazinājis atstarpi līdz 5. vietai līdz 22 punktiem.

Veterānu klasē kā ierasts pie starta barjeras stājās Mareks Lavrovs. Arī šajā posmā Marekam stabils sniegums un braucienos, un, dienas kopvērtējumā, izcīnīta 2. vieta, nostiprinot savu pozīciju arī čempionāta kopvērtējumā.

MX2 klasē komandu šoreiz pārstāvēja Andis Valts un Kristers Millers. Plaši pārstāvētajā MX2 klasē Kristeram šoreiz 21. vieta kopvērtējumā. Sīvi cīnījās arī Andis, kurš, ar vienādu punktu skaitu kā 10. vietai, ierindojās 13. vietā.

Savukārt MX1 klasē stabilu sniegumu uzrādīja Gints Filipsons. Sacensībās Gintam izcīnīta 5. vieta, kas ļāva pakāpties uz čempionāta kopvērtējuma 4. pozīciju.

Cēsīs, paralēli sacensībām trasē, ārpus trases norisinājās Cēsu pilsētas skrejriteņu jeb Dip Dap sacensības. Arī šajās sacensībās divi komandas pārstāvji – Emīlija un Kārlis. 3-4 gadu grupā Emīlija izcīnīja 3. vietu, bet 5-6 gadu grupā Kārlim 2. vieta.

Šajā posmā tika nolemts izmantot komandas Joker, palielinot komandas punktus komandu kopvērtējumā. Šoreiz likme tika likta uz Andi Valtu. Pateicoties ikviena komandas sportista sniegumam trasē un neatlaidīgajam cīņassparam, dienas beigās tika iegūta 3. vieta komandu vērtējumā, kas ir viens no lielākajiem komandas sasniegumiem šajā sezonā. Liels paldies ikvienam sportistam, viņu ģimenēm, draugiem, atbalstītājiem un faniem, jo bez Jums šie sasniegumi nebūtu iespējami!

Jau šajā nedēļas nogalē komanda dosies uz Siguldu, lai mēģinātu iekarot jaunas virsotnes individuālajos un komandu vērtējumā, tur notiekošajā Latvijas Kausa un Latvijas čempionāta kvadracikliem posmā.

Izmantotais resurss:
Jaunumi - x99