Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Igaunijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā
Foto: Māris Stiprais

Šajās brīvdienās, 25. un 26. maijā, Igaunijā, Pērnavā norisināsies Eiropas čempionāta otrais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta ceturtais posms MXDāmu klasei.

Latvijas šajā posmā pārstāvēs 19 šo trīs klašu dalībnieki, tai skaitā MXDāmu klases motosportiste Patrīcija Bērziņa, 11 bērni startēs MX65 klasē un 7 jaunieši MX85 klasē.

Eiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Polija, Somija, Zviedrija un Norvēģija. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā MX65 klasē startēs Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”), kurš iepriekšējā posmā Polijā ierindojās ceturtajā vietā.

“Pērnavā braukšu trešo reizi EMX65 klasē. Man šī trase patīk, tā ir ātra, tehniska un ar daudz tramplīniem. Tajā esmu aizvadījis arī treniņus. Ceru uz labu rezultātu. Pirmajā posmā izcīnīju 4. vietu, esmu mierīgs. Braukšu pārliecinoši un stabili, lai kvalificētos pusfinālam,” saka Ričards Jurčenko.

MX65 klasē startēs arī Dominiks Sēlis (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Georgs Fridrihsons (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Alans Bērziņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Augusts Valdis Reišulis (“VV Moto Racing Team”), Leo Veinbergs (“Mārupes AMK Bieriņi”), Valters Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Edgars Kundziņš (“Camk Latgale”), Daniils Hohlovs (“Mārupes AMK Bieriņi”), Jēkabs Gailis (“Moto Mafia”) un Roberts Vanags (“Mārupes AMK Bieriņi”).

MX85 klasē uz starta dosies Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”), kurš iepriekšējā posmā Polijā ieguva trešo vietu. “Pērnavas trase man ir labi zināma. Esmu tajā braucis daudz reižu. 2021. gadā Eiropas čempionāta posmā šajā trasē MX65cc klasē izcīnīju 2. vietu. Dodos uz šo posmu ar labām atmiņām un sajūtām. Noteikti uzsvars būs uz stabilitāti un labiem startiem. Sajūtas ir ļoti labas, papildu emocijas un motivācija no iepriekšējā posma dos lielāku vēl lielāku cīņassparu,” saka Toms Dankerts.

MX85 klasē uz startiem dosies arī Sebastians Olsens (privāti), Jēkabs Hudolejs (“Rodeo MX”), Denijs Bogdanovs (“Camk Latgale”), Rainers Grasis (“Saldus motoklubs”), Artūrs Vinters (“Jāņa Vintera Moto Team Riga”) un Markuss Haruns (“Saldus motoklubs”).

MX Dāmu 125cc klasē Patrīcija Bērziņa (privāti), kura iepriekšējā posmā Polijā izcīnīja piekto vietu.

Vēlam mūsu jaunajiem un talantīgajiem motosportistiem veiksmīgus startus Igaunijā!

Pusfināls starp Centrālo un Ziemeļaustrumu zonu notiks 29.-30. jūnijā Lietuvā, Šauļos.

Eiropas čempionāta fināls MX65 un MX85 klasē norisināsies 21. jūlijā Čehijā, Loketā.