Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē
Foto: LaMSF

Divas dienas, 27. un 28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.

“Misiņkalna” mototrase ir zināma teju visiem motokrosa braucējiem, jo šeit sacensības notiek jau daudzu gadu garumā. Pirmais Latvijas čempionāts motokrosā Aizputē norisinājās 2000. gadā, pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, tas turpinās vēl šodien. Trases raksturojums – tā ir mālaina un cieta. Sausā laikā putekļaina, bet slapjā laikā ir kārtīgs māls. Arī šajā nedēļas nogalē ir gaidāmas jaudīgas, interesantas un nervus kutinošas cīņas trasē, jo šajā posmā startēs spēcīgākie motokrosa braucēji un ne tikai.

Posma organizators Uldis Zaharāns sacensības rīko jau 24 gadus. Viņš pastāstīja, ka trasē pēdējos 10 gadus nav veiktas lielais izmaiņas. “Šogad “Magmum” Latvijas čempionātā abu dienu dalībniekiem būs iespēja pretendēt uz ķiveres izlozi. Svētdien, 28. aprīlī, norisināsies skatītāju prognožu spēle MX1 un MX2 klasēm. Visa svarīgā informācija ir apkopota Latvijas Motosporta federācijas izstrādātajā nolikumā. Lūgums iepazīties visiem braukt gribētājiem. Uz tikšanos trasē!” saka Uldis Zaharāns.

Latvijas čempionāta klases: MX65; MX85; MX125; MX2; MX1; Q Open; BV Open; MX Dāmas un MX Amatieri Open.

Latvijas kausa klases, kurām notiek ieskaite Latvijas čempionāta posmos: Q Amatieri; Q Veterāni; B/V Amatieri un B/V Veterāni, Retro175, Retro250, Retro 350, Retro500.

27. aprīlī pirmais starts plkst. 10:20. Klases: Q Open, BV Open, MX Retro, MX Amatieri open, MX Dāmas

28. aprīlī pirmais starts plkst. 11:30. Klases: MX65, MX85, MX125, MX1, MX2

Sacensību nolikums: https://www.licences.lv/uploads/tem...

Dienaskārtība: https://www.licences.lv/uploads/tem...

Ieejas maksa: 10,- eiro
Pensionāriem: 5,- eiro
Bērniem līdz 16 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. grupas invaliditāti ieeja BEZ MAKSAS.