Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis: "Pa tik grūtu trasi vēl nebiju braucis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis: "Pa tik grūtu trasi vēl nebiju braucis"
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Luc Wright

Nīderlandes motokrosa čempionāta (ONK) pirmajā posmā, kas svētdien notika Līropas trasē, 125cc klasē uzvaru guva latvietis Jānis Mārtiņš Reišulis. Sportists atzīst, ka tik grūtā trasē līdz šim vēl nebija startējis.

Jānim izdevās uzvarēt kvalifikācijā un pirmajā braucienā, bet otro braucienu viņš noslēdza otrajā vietā, visā sacensību garumā stabili ieņemot šo pozīciju.

"Šīs bija ļoti interesantas sacensības, jo Līropas trase ir ļoti smaga - braucienos izveidojās lielas špūres un dziļas bedres," stāsta jaunais un talantīgais sportists. "Pa tik grūtu trasi vēl nebiju braucis. Pirmajā braucienā sanāca labs starts un no pirmajiem līkumiem braucu kā līderis. Braucu kontrolētu braucienu līdz finišam. Uz otro braucienu trase jau bija kļuvusi ļoti sarežģīta. Startā otrais, braucienu mēģināju veikt precīzi, lai pietiktu spēki visam braucienam. Finišēju otrajā vietā, kas ļāva uzvarēt kopvērtējumā."

Tikmēr 250cc klasē otrās sacensības aizvadīja viņa vecākais brālis Kārlis Alberts Reišulis, kurš pamazām gatavojas pāriešanai uz nākamo kategoriju. Iegūta vērtīga pieredze un abos braucienos sasniegti punkti, kas summā deva 14. vietu.

Savukārt 16. pozīcijā ierindojās cits latviešu motosportists, Rauls Blumfelds. Viņam šīs bija pirmās tik augsta līmeņa sacensības šajā klasē, kurām izdevies kvalificēties.

"Aizvadītajā nedēļas nogalē startēju Holandes čempionātā Līropā," stāsta Rauls. "Šīs man bija pirmās augsta līmeņa sacensības ar 250cc motociklu, kurās izdevās kvalificēties un pat izcīnīt salīdzinoši augstas vietas braucienos. Pirmajā braucienā labs starts, bet bija problēmas ar brillēm, līdz ar to paliku 22. vietā. Otrajā braucienā ne tik labs starts, bet spēju aizcīnīties līdz 15. vietai. Kopvērtējumā 16. vieta."