Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Krievu MXGP pārstāvim Tonkovam aizliedz iebraukt Eiropā

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu MXGP pārstāvim Tonkovam aizliedz iebraukt Eiropā
Aleksandrs Tonkovs
Foto: mxgp.com

Problēmas ar pasi skārušas krievu motosportistu Aleksandru Tonkovu, kurš aizvien to mēģina risināt, taču pie sliktākā iespējamā scenārija pat varētu būt spiests izlaist nākamās MXGP pasaules motokrosa čempionāta sezonas sākumu.

Aizvadītajā MXGP sezonā, izlaižot septiņus posmus, Tonkovs kopvērtējumā pamanījās izcīnīt desmito vietu. Tāpat kā šogad, arī uz nākamo sezonu viņam ir līgums ar spēcīgo "Standing Construct-Wilvo-Yamaha" komandu, lai gan tā nolīgusi arī Šonu Simpsonu un Arnū Tonusu. Tomēr Tonkovam ir radušās problēmas ar pasi, kas varētu liegt iespēju nokļūt uz sacīkstēm.

"Situācija nav laba, taču man aizvien ir vieta komandā, ja varēšu nokļūt Eiropā, kas savukārt ir labi," skaidro Tonkovs. "Šobrīd aizvien nav zināms, vai tas izdosies, taču problēma pamazām sāk noskaidroties un ir skaidrs, ka tā bija cilvēcīga kļūda. Tā nebija mana vaina, neko sliktu neesmu izdarījis, nevienu neesmu nogalinājis vai paveicis ko tādu. Daži baumo, ka esmu lietojis dopingu, taču tā nav. Iemesls visam ir nepareizs zīmogs manā pasē. Prāgā apciemoju dažus draugus un nolēmu nedēļu pavadīt arī Krievijā, apciemojot ģimeni, bet, lidojot atpakaļ uz Beļģiju, viņi ieraudzīja pasē zīmogu ar neatbilstošu datumu un pat gribēja mani ielikt cietumā. Tiku nosūtīts atpakaļ uz Krieviju. Man ir ļauts ceļot, taču nevaru braukt uz Eiropu."

Pēc Tonkova vārdiem, zīmogu ar nākotnes datumu viņa pasē ielicis kāds no muitas darbiniekiem.

Tonkovs atzīst, ka aizliegums iebraukt Eiropā ietekmē viņa treniņu grafiku, nav iespējas būt kopā ar komandu un pilnvērtīgi gatavoties 2017. gada MXGP sezonai. Tagad sportistu gaida tiesa, kas, jācer, lems par labu viņam. Tuvākā mēneša laikā varētu būt zināmi kādi jaunumi.

"Nezinu, kad tas atrisināsies, jo būs jāiet uz tiesu un tas prasa laiku," atzīst Tonkovs. "Problēma ir tā, ka man jāstartē MXGP un nav daudz laika, lai trenētos."

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News

  -2 [+] [-]

, 2016-11-22 22:15, pirms 8 gadiem
Lieliska ziņa!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-22 22:46, pirms 8 gadiem
Viennozīmīgi labākā ziņa šodien!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 09:15, pirms 8 gadiem
flab3r rakstīja: Viennozīmīgi labākā ziņa šodien!
Kas tieši tur ir labs?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 09:05, pirms 8 gadiem
Kas maz interesējas par šo sporta veidu pirž negatīvo