Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neija, Palēvics un Sondors startēs 12 stundu kvadriciklu sacīkstēs Francijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nedēļas nogalē, no 23. līdz 25. augustam, Francijā, "Pont de Vaux – Mondial du Quad" jau 37. reizi norisināsies 12 stundu ilgas sacensības. Šis ir viens no lielākajiem kvadriciklu pasākumiem Eiropā.

Otro gadu pēc kārtas uz šīm sacensībām, tādā pašā sastāvā, devušies spēcīgie latviešu kvadriciklu braucēji – Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Matīss Palēvics (“Q Team Liepāja”) un Kristians Jānis Sondors (“MX Factory Latvia”). Pērn sportistus pievīla tehnika un viņi nefinišēja, no 98. komandām ierindojās 85. vietā.

Kārlis Neija pastāstīja, ka gatavošanās šīm lielajām sacensībām bija gara un smaga, jo tās notiks trīs dienas, kopā 12 stundas trasē. “Tas prasa pielikt daudz pūliņus gan braucējiem, gan tehnikai. Esam jau ieradušies Francijā. Uz šīm sacensībām ir atbraukuši visi Eiropas stiprākie kvadristi. Kopā 90 komandas “12h” klasē. Mūsu komandas noskaņojums ir ļoti pozitīvs un optimistisks, jo uzskatām, ka esam sagatavojušies ļoti labi un ceram uz labiem rezultātiem,” saka Kārlis Neija.

Visi trīs komandas sportisti sacensībās brauks ar vienu kvadriciklu uz maiņām. Kvalifikācija notiek piektdien, tā būs 1,5 stundas garumā. Kopā trīs braucieni. Pirmais jau piektdien – 3,5 stundas ilgs. Otrais – sestdien, tas būs nakts brauciens 4 stundas. Trešais – svētdien – 4,5 stundas. Starp braucieniem sportistu kvadricikli stāv slēgtajā parkā un tiem nevar tik klāt. Ja rodas, kādas tehniskas ķibeles, tad tās ir jānovērš brauciena laikā, kad var remontēt kvadriciklu. “Mēs katrs brauksim 2 stundas, tad mainīsimies. Sapildām degvielu, maināmies un brauc tālāk. Interesantākais ir tas, ka šeit norisināsies nakts brauciens, kas nekur citur kvadricikliem nav. Gaisma ir tā, kuru paši esam sagatavojuši. Šajās sacensībās ir tradīcija – nakts parāde, kurā brauc visas komandas no visām klasēm,” stāsta Kārlis Neija.

Starta procedūra – pēc karoga jāskrien pāri trasei, jāuzlec uz kvadricikla, piedarbina un brauc. “Sacensību trase atrodas pļavā. Tā sastāv pamatā no līkumiem. Ir arī ļoti daudz taisnes, maz lēcienu un tā ir cietā seguma – slidena, ir arī bedres, bet salīdzinoši maz. Maksimālais ātrums ir 140-150 km/h. Kopumā 4 km gara. Apļa laiks aptuveni 4 minūtes. Sacensību uzvarētāju nosaka pēc tā, kurš šajās 3 dienās ir nobraucis visvairāk apļus,” tā Kārlis Neija.