Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lietuvas zvaigzne Jasikonis nestartēs Ķeguma MXGP posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvas zvaigzne Jasikonis nestartēs Ķeguma MXGP posmā
Armins Jasikonis. Foto: mxgp.com

Lietuviešu motokrosa vadošais braucējs Armins Jasikonis paziņojis, ka traumas dēļ nevarēs piedalīties šonedēļ Latvijā gaidāmajā pasaules motokrosa čempionāta posmā.

Jasikonis nesen guva savainojumu, kā dēļ nācās izlaist jau iepriekšējās sacīkstes. Atklājies, ka trauma ir nopietnāka, nekā tika sākotnēji domāts.

Sportists vairākas reizes mēģināja braukt ar sacīkšu motociklu, taču sāpes arvien ņēma virsroku. Tika izlemts doties uz papildus pārbaudēm, kurās atklājās, ka lauztas divas ribas. Pirms tam Jasikonis to nezināja.

"Darīju visu, lai varētu atgriezties, bet pabraukt bija grūti, ribas sāpēja ik reizi, kā mēģināju braukt," skaidro sportists. "Tāpēc pagājušajā nedēļā devos pie ārstiem, lai novērtētu situāciju. Veicu rentgenu, un ārsti atklāja, ka divas ribas ir lauztas, kas nav labi jaunumi, jo ir jāsamazina treniņu slodze, lai ribas var pienācīgi sadzīt. Ar nepatiku man jāpaziņo, ka Latvijas posmā nestartēšu. Bet es pats būšu tur, lai atbalstītu komandas biedru Kalvinu Vlānderenu un visus lietuviešu braucējus, kas stāsies uz starta."

Lai gan šonedēļ Ķegumā lietuvieti uz starta neredzēsim, "Gebben Van Venrooy Yamaha" komandas braucējs cer būt atpakaļ uz sezonas septīto posmu, kas norisināsies Itālijā, Madžioras trasē.

Kā ziņots iepriekš, Latvijā nestartēs arī Džefrijs Herlingss un Romēns Fevrs, kuri jau ilgstoši ārstē savainojumus. Arī "F&H Kawasaki" vienības braucējs Džeds Bītons paziņojis, ka Ķegumā nebūs uz starta, lai ātrāk sadziedētu plecu, kas tika traumēts jau martā.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...