Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokross "Vaidavas kauss" šogad notiks 22. maijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc diviem mēnešiem, 22. maijā jau 43. reizi pēc kārtas Arvīda Levana vārdā nosauktā Apes mototrase pulcēs motosportistus un līdzjutējus. Tradicionālās un vienlaikus pārsteigumiem bagātās sacensības daudzreiz izpelnījušās pozitīvas atsauksmes, tādēļ šis datums daudzos kalendāros tiek iezīmēts kā diena, kad noteikti jābūt Apē, lai piedalītos vai skatītos motokrosu.

“Tā būs motokrosa klasika - “Vaidavas kausa” izcīņa kopā ar Latvijas čempionāta 2. posma ieskaiti solo motociklu klasēm”, informē viens no sacensību organizatoriem Mairis Levans. “Sacensības notiks vienu dienu. Plānots, ka startēs MX1, MX2, MX125 klašu braucēji, kā arī Seniori/Veterāni un Mini MX klase.”

Sacensībās gaidāms spēcīgs dalībnieku sastāvs. Ierasties plāno arī labākie igauņu motokrosa braucēji, jo šajā datumā Igaunijā nozīmīga sacensības nenotiek. Protams, būs arī dalībnieku un skatītāju iecienītās, atraktīvās “Zelta mopēda “ sacensības. Pēc Aināra Karro un viņa domubiedru ierosmes motoklubs “Karro MX” šogad rīko LaMSF Zelta mopēda čempionātu motokrosā , piedāvājot iespēju startēt sešās dažādās klasēs: Jauniešu, Dāmu, Standarta, 2A,Sporta un Retro. Vienlaikus Ainārs aicina arī vietējās pašvaldības iespēju robežās atbalstīt savu mopēdu sporta entuziastu dalību sacensībās.

“Vaidavas kausa” sacensību direktors Sandris Janušs sola, ka arī trasē būšot jaunumi, bet pagaidām tos vēl neatklāj.

Tuvojoties sacensībām, mājaslapā Vaidavas kauss 2016 un masu saziņas līdzekļos tiks publicēta sīkāka dienaskārtība un citi jaunumi. Motosporta aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī lapā Aktuāli - LaMSF Starp citu, Latvijas čempionāta motokrosā pirmais posms norisināsies jau 24. aprīlī Aizputē.

Jāpiezīmē, ka motosporta interesentiem ir pieejama uz “Vaidavas kausa” 40. jubileju veidotā ceļojošā fotoizstāde par motokrosa vēsturi, kura pērn bija apskatāma arī Gaujienā un Lejasciemā. Ja kādam tautas namam vai skolai ir vēlme ar šo izstādi iepazīstināt apmeklētājus, lūgums sazināties ar Apes tūrisma informācijas punktu, T. 22037518.

Informāciju sagatavoja:
Astra Binde,
“Motoklubs Ape” preses sekretāre

     [+] [-]

, 2016-03-24 16:35, pirms 9 gadiem
Kāpēc Vaidavas kauss notiek Apē nevis Vaidavā ?

     [+] [-]

, 2016-03-24 16:43, pirms 9 gadiem
Izskatās ka blaķenes nebrauc.

     [+] [-]

, 2016-03-25 04:37, pirms 9 gadiem
Karver rakstīja: Kāpēc Vaidavas kauss notiek Apē nevis Vaidavā ?
Tāpēc, ka upe Vaidava plūst caur Api ne ciemu ar nosaukumu Vaidava