Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa braucējs Enstijs kritienā lauzis ribas

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa braucējs Enstijs kritienā lauzis ribas
Makss Enstijs. Foto: AMA Supercross

Britu motosportists Makss Enstijs pagājušās nedēļas nogalē notikušajās Amerikas superkrosa čempionāta sacensībās Mineapolisā iedzīvojies savainojumā.

Bijušais pasaules motokrosa čempionāta dalībnieks Enstijs Amerikas superkrosā debitēja pagājušajā gadā, aizvadot sacīkstes sezonas otrajā daļā. Šogad viņa plānā pilna sezona "Rocky Mountain KTM" komandas sastāvā, tomēr septītajā posmā tā uz kādu laiku aprāvusies.

"Piedzīvoju kritienu finālbraucienā," sociālajos tīklos raksta Enstijs. "Īsi sakot, esmu lauzis divas ribas. Tās ir divas augšējās ribas. Līdz šim pat nezināju, ka ribas ir arī tik augstu. Tāpēc vissliktāk šobrīd jūtas mans kakls un plecs. Viņi visu nakti mani noturēja slimnīcā, jo traumēta bija plauša un ap sirdi sastājās gaiss. Sirds vēl arī bija saņēmusi triecienu. Savainojums plaušai nebija liels, tāpēc pa nakti viņi to salaboja."

Līdz šim labāko rezultātu šogad Enstijs sasniedzis ceturtajā posmā Anaheimā, kur galvenajās sacīkstēs finišēja 11. vietā. Kopvērtējumā viņš šobrīd ir piecpadsmitais.

Sportists atzīst, ka ilgi nebūs prom un drīz atkal stāsies uz starta.

"Tā kā problēmas ir tikai ar ribām, skatīsimies, kā jutīšos nākamo nedēļu laikā," saka Enstijs. "Domāju, ka daudzas sacīkstes nevajadzēs izlaist. Izveseļošos un būšu atpakaļ trasē."

Jau vēstījām, ka sacensībās uzvarēja Džeisons Andersons no "Kawasaki" vienības, kurš vadību pārņēma, kad kritienu piedzīvoja tobrīd vadībā esošais "Honda" braucējs Čeiss Sekstons.

Amerikas superkrosa kopvērtējums pēc 7. posma:

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Eli TomaksYamaha151
2.Džeisons AndersonsKawasaki148
3.Malkolms StjuartsHusqvarna131
4.Džastins BarsijaGASGAS128
5.Kūpers VebsKTM126
6.Čeiss SekstonsHonda123
7.Marvins MuskvinsKTM119
8.Kens RokzensHonda107
9.Dilans FerandissYamaha102
10.Ārons PlesingersKTM97

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...