Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis piektais Eiropas motokrosa čempionātā, Hudolejam - sudrabs

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis piektais Eiropas motokrosa čempionātā, Hudolejam - sudrabs
Kārlis Sabulis. Foto: LaMSF

Kārlis Sabulis šajā nedēļas nogalē Čehijā startēja Eiropas motokrosa čempionātā EMX2T klasē un divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu. Tikmēr Jēkabs Hudolejs EMX85 klasē uzvarēja otrajā braucienā, bet summā ieņēma godalgoto otro vietu.

Kā vēstījām vakar, pirmajā braucienā Sabulis finišēja piektais. Savukārt šodien tika aizvadīts otrais finālbrauciens.

Otrajā EMX2T sacīkstē Sabulim nepadevās tas labākais sākums - pēc pirmā apļa latviešu braucējs atradās tikai 14. pozīcijā. Jau otrajā aplī izdevās pacelties uz 12. vietu, bet trešajā aplī Kārlis bija jau vienpadsmitais.

Pirmajā desmitniekā atgriezties izdevās piektajā aplī, pēc kā Sabulis turpināja apdzīt konkurentus un kāpt arvien augstāk. Sestajā vietā sportists nonāca devītajā no 15 apļiem un šajā pozīcijā arī sasniedza finišu.

Atkal uzvarēja Marsels Štaufers, līdz ar to austrietis arī kļuva par EMX2T klases Eiropas čempionu. Otrajā braucienā vairāk kā četras sekundes viņam pazaudēja ungārs Bence Pergels, bet trešo vietu ieņēma Vaclavs Kovars.

2. brauciens EMX2T klasē:

Aiz čempiona Štaufela sacensību kopvērtējumā ierindojās Pergels un Kovars, ceturto vietu guva Florians Helrigls, bet Sabulis izcīnījis piekto vietu, priekšā esošajam konkurentam piekāpjoties tikai par punktu. Savukārt līdz "Top 3" Sabulim pietrūka četru punktu. Kopumā startēja 39 sportisti.

Eiropas čempionāta finālu turpat Loketas trasē šonedēļ aizvadīja mazāko klašu ātrākie braucēji.

MX65 klasē ar 22. rezultātu visaugstāk no latviešiem otrajā braucienā ierindojās Ričards Jurčenko, kamēr Georgs Frīdrihsons palika 32. vietā, bet Dominiks Sēlis - 39. vietā. Arī kopvērtējumā Jurčenko ieguva 22. vietu. Viņš vienīgais no mūsējiem izcīnīja punktus, finišējot 19. vietā pirmajā braucienā. Frīdrihsons summā ieņēma 32. pozīciju, bet Sēlis palika 39. vietā.

Savukārt EMX85 klasē lielisks veikums Jēkaba Hudoleja izpildījumā. Jau kvalifikācijā jaunais talants bija trešais ātrākais, pirmajā braucienā cīnījās par pirmo piecinieku, bet krita un palika 11. vietā. Otrajā braucienā pēc pirmā apļa Hudolejs bija ceturtais, otrajā aplī trešais, trešajā aplī jau otrais, bet septītajā aplī apdzina tā brīža līderi un finišu sasniedza kā uzvarētājs.

Eiropas čempionāta fināla kopvērtējumā izcīnīta sudraba godalga, piekāpjoties tikai francūzim Slenijam Gojē. Ceturtajā vietā divu braucienu summā ierindojās igaunis Lukass Leoks, motokrosa braucēja Aigara Leoka dēls.

2. brauciens EMX85 klasē:

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 2024-07-21 15:58, pirms 2 mēnešiem
Kas ar Reišuli?Herlings uzvar pirmo