Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Pusotru mēnesi savainoto kāju nedrīkstu pakļaut nekādai slodzei"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Pusotru mēnesi savainoto kāju nedrīkstu pakļaut nekādai slodzei"
Džefrijs Herlingss. Foto: Red Bull KTM

Pasaules čempions motokrosā Džefrijs Herlingss tuvākās sešas nedēļas būs spiests pavadīt miera režīmā un tikai pēc tam atsākt nopietnākus treniņus. Sportists aizvien nezina, ar kuru posmu uzsāks jauno MXGP sezonu.

Pēc treniņa laikā Spānijā piedzīvotā kritiena, kā rezultātā tika savainota kāja, Herlingss šobrīd spiests nogaidīt. Sezonas pirmais posms, kas bija plānots pagājušās nedēļas nogalē Anglijā, laikapstākļu dēļ pārcelts par nedēļu uz priekšu, tomēr holandiešu sportista plānus tas nekādi neietekmē. Viņam vēl kāds laiks jāpavada bez sēšanās uz motocikla.

"Pirms dažām dienām savainotajai vietai tika izņemtas šuves," viņš skaidro. "Tagad sešas nedēļas nedrīkstu pakļaut pēdu nekādai slodzei. Tuvākajā nedēļā atsākšu atsevišķas aktivitātes, piemēram, peldēšanu. Šobrīd esmu pamatīgi ierobežots, taču sāpju nav. Tagad vienkārši jābūt pacietīgam, tad atkal izvērtēsim savainojumu, turpināsim rehabilitāciju un atsāksim braukšanu."

Herlingss līdzīgi pēdu savainoja 2019. gadā, kas liedza aizvadīt sezonu, tāpat pusi sezonas traumas dēļ sportists izlaida 2020. gadā. Dažos braucienos savainojuma dēļ viņš nevarēja startēt arī pērn, taču tas nepatraucēja otro reizi MXGP klasē kļūt par čempionu.

Sportists atzinis, ka traumu guvis foto sesijas laikā, kad centies pozēt fotogrāfam.

"Mums bija fotosesija," viņš atklāj. "Paralēli testiem dienu iepriekš arī biju aizvadījis sacensības, tādēļ biju noguris. Šobrīd nezinu, kad varēšu atgriezties. Tie var būt divi vai četri posmi, varbūt vairāk, varbūt mazāk."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...