Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Andersons uzvar pēc Sekstona kritiena no līderpozīcijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Andersons uzvar pēc Sekstona kritiena no līderpozīcijas
Džeisons Andersons. Foto: AMA Supercross

Nedēļas nogalē Mineapoles trasē aizvadīts Amerikas supekrosa čempionāta ("AMA Supercross") septītais posms. Cīņā par uzvaru no vadošās pozīcijas krita Čeiss Sekstons, kā rezultātā pirmo vietu pārņēma un uzvaru izcīnīja Džeisons Andersons.

"Honda" vienības braucējs Sekstons bija pārliecinošā līderpozīcijā, kad izejā no līkuma pirms neliela tramplīna notika kritiens. Negadījums acīm redzami bija sāpīgs un kādu brīdi sportists palika guļot trasē. Līdz ar to vadību pārņēma Andersons ar "Kawasaki" motociklu, sasniedzot trešo uzvaru šosezon un otro pēc kārtas.

Startu izcēla Kūpers Vebs, taču drīz vien viņš vairākas pozīcijas zaudēja. Pēc Malklma Stjuarta kritiena izdevās pakāpties uz trešo vietu, bet pēc Sekstona neveiksmes Vebs jau bija otrais, šajā pozīcijā arī sasniedzot finišu. Trešo vietu ieņēma Marvins Muskvins, kuram tas ir pirmais "Top 3" rezultāts šajā sezonā.

Sekstons šogad bija uzvarējis trešajā posmā Sandjego, bet šis posms līdz ar piedzīvoto kritienu izvērties par līdz šim sliktāko. Kopvērtējumā viņš šobrīd sestais, tikai par četriem punktiem apsteidzot Muskvinu, kuram tikmēr šis bija līdz šim labākais posms sezonā.

Čempionātā vadībā joprojām Eli Tomaks, kurš tagad vairs tikai par trim punktiem priekšā Andersonam. "Kawasaki" braucējs Tomaks šoreiz aizvadīja sarežģītas sacīkstes, pēc slikta starta jau pirmajā aplī saduroties ar Dilanu Ferandisu un atkrītot uz beigām. Turpinājumā viņš nepadevās un aizcīnījās līdz sestajai vietai.

Pilni rezultāti: https://results.amasupercross.com/x...
Sezonas kopvērtējums: https://results.amasupercross.com/x...