Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass aktīvi gatavojas sezonai, pirmās sacīkstes jau janvārī

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass aktīvi gatavojas sezonai, pirmās sacīkstes jau janvārī
Pauls Jonass
Foto: SIPA/Scanpix

Motosportists Pauls Jonass, jau pirms krietna laika atguvies no šogad gūtā savainojuma, aktīvi trenējas, gatavojoties nākamajai pasaules motokrosa čempionāta sezonai, kā arī Ziemassvētku laikā ieplānojis atpūtu Latvijā, noskaidroja portāls "Sportacentrs.com".

Šobrīd Pauls Jonass cītīgi strādā, daudzas stundas pavada uz motocikla. Iepriekš viņš aptuveni divas nedēļas pavadīja Itālijā, trenējoties "cietajās" trasēs, bet svētdienas vakarā devās atpakaļ uz Beļģiju, kas ir sportista "bāzes vieta".

Jonasa pārstāvji informē, ka viss sokas ļoti labi, bet pēc treniņiem Itālijā rokas esot tulznās, jo cietā seguma trasēs sen nebija braukts.

Beļģijā Jonass iecerēja pavadīt vien dažas dienas, pirms atgriešanās dzimtenē Latvijā. Ziemassvētkus un Jauno gadu talantīgais sportists sagaidīs Kalvenē, kopā ar ģimeni.

2017. gada pašā sākumā Jonass aptuveni nedēļu atradīsies Beļģijā, bet uzreiz pēc tam posīsies ceļam uz treniņnometni Sardīnijā. Savukārt vēl pēc tam, jau janvāra beigās Jonasam gaidāmas pirmās sacensības - Itālijas motokrosa čempionāta atklāšanas posmā.

Jonasa braukšanas treneris Marks de Rūvers šobrīd tikmēr atrodas treniņnometnē Dienvidāfrikā, kur izmanto izdevību arī atpūsties, jo šī viņam būs gara sezona - plānots pavadīt latvieti uz pasaules čempionāta posmiem, lai vienmēr klātienē varētu dot nepieciešamos padomus. Savukārt treniņos Itālijā Jonasu "pieskatīja" viņa mehāniķis Gatis Frinde.

2017. gada sezonā Pauls Jonass turpinās startēt MX2 pasaules čempionātā, kur iepriekšējās sezonās gūta otrā un piektā vieta. Sportists joprojām pārstāvēs spēcīgo "Red Bull KTM Factory Racing" rūpnīcas komandu. Tā kā pašreizējais čempions Džefrijs Herlingss ir pārgājis uz MXGP klasi, tieši Jonass tagad ir favorīts uz titulu. Viņa komandas biedrs būs sensacionālais 15 gadus vecais motokrosa talants Horhe Prado no Spānijas.

     [+] [-]

, 2016-12-21 10:19, pirms 8 gadiem
Šogad pēc MX2 titula jāaizsniedzas,reāli vienīgi spānis ir tumšais zirgs