Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gajsers: "Trauma pārgāja, bet psiholoģiski neatguvos"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gajsers: "Trauma pārgāja, bet psiholoģiski neatguvos"
Tims Gajsers. Foto: mxgp.com

Slovēņu motosportists Tims Gajsers 2020. gadā ceturto reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu, trešo reizi to paveicot MXGP klasē. Pērn krietni patraucēja sezonas vidū gūtā trauma, no kuras fiziski izdevās atgūties, taču psiholoģiski sportists tā arī vairs nespēja pilnvērtīgi "savākties". Kopvērtējumā zaudējis Džefrijam Herlingsam un Romēnam Fevram, šobrīd viņš ieguvis jaunu motivāciju gaidāmajā sezonā atgūt zaudēto titulu.

"Tā bija interesanta sezona, ar daudziem labiem braucējiem, un visi bija labā formā," stāsta Gajsers. "Biju diezgan apmierināts ar to, kā iesākās sezona, un tā tas bija līdz sezonas vidum, kad uzreiz pēc Turcijas posma iedzīvojos savainojumā un sākās grūtības. Braucu ar sāpēm. Fizisko formu izdevās atgūt, bet psiholoģiski tā arī neatguvos. Paliku trešais un nespēju aizstāvēt titulu. Tas dod man papildus motivāciju šim gadam. Pašlaik esam Sardīnijā un gatavojamies pirmajam posmam, kas būs diezgan drīz. Ja izdosies labs sākums, mēs varam mēģināt atgūt titulu."

25 gadus vecais "Honda" rūpnīcas pārstāvis atklāj, kas bijis viens no svarīgākajiem elementiem pagājušajā sezonā, lai izcīnītu pirmo vietu: "Pirmā desmitnieka braucēju ātrums bija diezgan līdzīgs un īpaši svarīgi bija starti. Tie kļuva svarīgāki nekā jebkad iepriekš. Ja neizdevās starts, bija grūti kaut ko atgūt. Es ceru, ka mūs sagaida vēl viena šāda neticama sezona. Pats esmu zināms kā agresīva stila braucējs, bet tagad strādāju pie tā, lai mācētu braukt vienmērīgāk."

2017. un 2019. gadā Gajsers piedalījās arī sacensībās ASV, bet tagad jau kādu laiku par viņa mērķiem atkal startēt Amerikā nekas nav dzirdēts. Sportists gan apgalvo, ka sapnis par motokrosu aiz okeāna nekur nav zudis.

"Jā, man ir mērķis tur kādreiz atkal startēt," viņš saka. "Aizbraukt uz ASV bija mans sapnis, bet attiecības ar "Honda" šeit Eiropā ir tik labas. Turklāt manā vecumā tas varētu būt sarežģīti. Bet, ja atkal normālā režīmā atgriezīsies "Monster Cup", varbūt atkal tajā piedalīšos, un tad varētu tur aizvadīt arī dažas superkrosa un ārtelpu motokrosa sacensības."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...