Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Pirmās 15 minūtes bija briesmīgas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Pirmās 15 minūtes bija briesmīgas"
Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta posms Spānijā noslēdzās ar MXGP līdera Džefrija Herlingsa uzvaru, bet kopvērtējumā piecus posmus pirms sezonas beigām situācija ārkārtīgi saspringta - Romēns Fevrs šobrīd zaudē 12 punktus, bet 15 punkti no pirmās pozīcijas šķir Timu Gajseru.

Spānijā pirmajā braucienā pārliecinoši uzvarēja "Kawasaki" komandas braucējs Fevrs, kamēr otrais brauciens viņam padevās vairs ne tik labs, jo jau drīz pēc starta tika piedzīvots kritiens un finišs sasniegts septītajā vietā, kas gan, ņemot vērā notikušo, ir veiksmīgs iznākums. Summā francūzis bija ceturtais.

"Sajūta šajā trasē bija fantastiska," saka Fevrs. "Tā bija labi sagatavota un jau kopš rīta apstākļi bija perfekti, tāpat priecājos par savu trešo starta vietu. Pirmajā braucienā padevās labs starts, biju otrais aiz Horhes. Vairākas reizes mēģināju viņu apdzīt, bet nesekmīgi, procesā arī pieļāvu vairākas kļūdas. Tad beidzot izdevās viņu apdzīt un dažu apļu laikā palielināju pārsvaru. Biju priecīgs par šo uzvaru, bet otrā brauciena sākums nebija tik labs, trešajā līkumā saķēros ar citiem braucējiem un kritu. Pakļuvu zem sava motocikla, tādēļ sanāca zaudēt daudz laika. Labi, ka finišēju vismaz septītais, jo, kad pēc kritiena uzkāpu uz motocikla, nešķita, ka tas būs iespējams. Nākamie posmi notiks vienā no manām mīļākajām trasēm, un tur paredzu vairāk labus rezultātus, lai turpinātu cīņu par titulu."

Pirmajā braucienā palicis trešajā vietā, KTM zvaigzne Džefrijs Herlingss otrajā braucienā pēc skaistas cīņas ar komandas biedru, mājinieku Horhi Prado izcīnīja uzvaru, triumfējot arī posma summā.

"Kvalifikācijā gāja labi, bet nezinu, kas notika pirmā brauciena startā," stāsta Herlingss. "Pirmo līkumu izņēmu slikti, biju kāds septītais vai astotais, bet atkritu uz 13. pozīciju, tad pakāpos uz desmito. Apdzīt bija grūti. Bija vajadzīgs laiks, pirms "iebraucos". Pirmās 15 minūtes bija briesmīgas, pēc tam nākamās 15 minūtes - lieliskas, sevišķi pēdējie septiņi, astoņi apļi. Es nespēju uzvarēt, bet pakāpos augstu pēc atkrišanas tik zemu. Otrais brauciens bija labs, pēc starta biju ceturtais, tad Tims pieļāva kļūdu, tādēļ varēju viņu apdzīt. Tad priekšā bija Horhe, kurš aizvadīja labu braucienu, brauca pa labākajām trajektorijām, tādēļ bija grūti viņu apdzīt. Ceru, ka Trentino man izdosies uzlabot startus."

Prado savu skatītāju priekšā pēc diviem stabiliem braucieniem izcīnīja otro vietu, bet aizvadīto divu MXGP sezonu čempions Tims Gajsers no "Honda" vienības ieņēma trešo vietu.

"Ātrums bija labs, trasē jutos lieliski jau kopš rīta," stāsta Gajsers. "Apdzīt šeit nebija viegli, ja priekšā raucošais izmanto galvenās trajektorijas. Pirmajā braucienā gāzēju par daudz, kā rezultātā izbraucu no trases un nokritu, pēc kā Džefrijs mani apdzina. Otrajā braucienā izdevās labs starts, arī pats brauciens noritēja labi, bet atkal pieļāvu kļūdu un Džefrijs tika garām. Centos turpināt braukt ātri un tiku garām Horhem, tad mēģināju tikt tuvāk Džefrijam un mēs tobrīd braucām vienādā ātrumā, bet es finišēju otrais. Nav slikts rezultāts un esmu priecīgs par uzlabotajiem startiem, ar ko pāris pēdējās nedēļas man bija problēmas. Jauki, ka beidzot ir atgriezušies līdzjutēji, un mēs varējām redzēt, cik Spānijā viņi vienoti atbalstīja Horhi."

Nākamie trīs posmi risināsies 24., 27. un 31. oktobrī Itālijā, Pjetramuratas trasē, bet noslēdzošie divi - 7. un 10. novembrī Mantovā, arī Itālijā.