Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Santermansa/Mucenieka ekipāža gūst uzvaru blakusvāģu sacīkstēs Vācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Santermansa/Mucenieka ekipāža gūst uzvaru blakusvāģu sacīkstēs Vācijā
Santermanss/Mucenieks uzvar Vācijā
Foto: sidecarcrossaction.de

Aizvadītajā nedēļas nogalē "x99/Slīterāni" komandas sportisti bija gana aktīvi un paspēja startēt sacensībās gan tepat Latvijā, gan kaimiņos Lietuvā un Vācijā. Sestdien, Ķesterciemā, tika atklāta enduro sezona, bet svētdien Lietuvā un Vācijās norisinājās nacionālā čempionāta posmi kvadricikliem un blakusvāģiem.

Sestdien, Ķesterciemā, norisinājās šīs sezonas pirmās enduro sacensības – Latvijas Baltijas čempionāts Cross Country, kurās startēja arī mūsu komandas sportisti. Tāpat kā pagājušo gadu, arī šosezon C klasē ar 338. numuru trasē varēsim manīt Raivi Bensonu. Pirmās sacensības aizvadītas godam – iegūta 2. vieta, tomēr līdz 1. vietai pietrūcis nedaudz veiksmes un..degvielas.

Savukārt, E1 klasē startēja Sandis Putniņš, kuram šīs sacensības pavisam neveiksmīgas. Problēmas jau pašā startā, kam sekoja kritiens un pārsists pirksts, pēc tam ķibele ar bremzēm, bet jāatzīst, ka posmā godam izcīnīta 7. vieta.

„Tā kā pirms divām nedēļām”Laumas” smiltis piebeidza manu „Suzuku”, šajās sacensībās izlīdzējos ar brāļa „Kawasaki” mocīti. Jau startā paliku stāvot viens pats uz līnijas, cenšoties iekurbulēt moci. Pus aplī jau biju saķēris priekšā esošos konkurentus, bet tad liela kļūda kā rezultātā pārsists pirksts, bet ar sāpēm un sakostiem zobiem turpināju braukt. Jau otrajā aplī mocim pazuda aizmugurējās bremzes, tāpēc trīs apļus pēc kārtas nācās braukt pitstopā, lai centos vērst kaut ko par labu, bet problēma tika atrisināta vien uz četriem līkumiem. Atmetu cerības kaut ko salabot un turpināju braucienu bez bremzēm, kas krietni lika samazināt ātrumu. Neskatoties uz visām ķibelēm un sāpēm, tika izcīnīta 7. vieta. Nav no tiem labākajiem rezultātiem, bet ar braukšanu esmu samērā apmierināts.” atzīst Sandis.

Sestdien komandu pārstāvēja ne tikai solo braucēji, bet arī trīs Kvadri Open klases pārstāvji – Monta Dišlere-Kirilko, Jānis Kirilko un Artūrs Skuja. Ne tikai komandas čaļiem, bet arī citiem sportistiem, pogas izgrieza Monta, kura, neskatoties uz sāpīgo kritienu, spēja izcīnīt 4. vietu. 16 sportistu konkurencē Jānim 7. vieta, Artūram – 11.

Par sacensībām stāsta Monta:„Bija grūti. 1,5h pa nebūt ne vieglu trasi, lika man atcerēties piedzīvoto Francijas pludmales sacensībās. Startēju Open klasē, kur bijām 16 kvadracikli, visās klasēs kopā 19 kvadracikli. Startā notizlojos - noslāpa kvadrs, aizgāju kā beidzamā. Pamazām, pamazām, turot savu tempiņu, saķēru līdz 3. vietai. Divi apļi pirms beigām mani apdzina konkurents un turpināju braukt 4. pozīcijā.

Viss bija labi līdz brīdim, kad pus apli līdz beigām nenovaldīju līkumā kvadru un ielidoju kokos. Aptuveni minūti pagulēju un apdomāju savu dzīvi, caur asarām un sāpēm (vēlreiz paldies braucējam, kas apstājās un palīdzēja man) izdevās piecelties pašai un piecelt atpakaļ uz četriem arī kvadru, piedarbināt un pat nofinišēt, nezaudējot savu izcīnīto 4. vietu. Tētim šoreiz nedaudz grūtāk - pāris kļūdiņas, cīņa ar sevi un finišā 7.vieta.

Ar rezultātu un savu braukšanu esmu ļoti apmierināta, kļūdas maz, stabils temps, labs rezultāts. Žēl, bet plāns par svētdienas Lietuvas čempionāta sacensībām palika mežā kaut kur kopā ar manu kritienu, jo šobrīd cenšos maz kustēties, lai nejustu visas nodauzītās vietas. Atpūtīšos un jau šonedēļ turpinām ar endurokrosu Lietuvā- Biržos.

Paldies manam tētim, Baiba Ķipsitei, Anitai Kažemākai, Pēterim Kalniņam un visiem pārējiem par atbalstu un īkšķīšu turēšanu, tiešām palīdzēja!”

Arī šogad Lietuvas Čempionātā varēsim redzēt mūsu komandas sportistus. Pirms nedēļas norisinājās Lietuvas Čempionāta 1. posms solo klasēm, bet aizvadītajā svētdienā starts tika dots kvadricikliem un blakusvāģu ekipāžām. Ar ātrākajiem Lietuvas sportistiem pacīnīties devās Kristaps Veinbergs, startējot Quad Pro klasē. Lai arī posmā pieļautas pāris kļūdas, dienas beigās godam nopelnīta 2. vieta.

Par aizvadītajām sacensībām stāsta Kristaps:„Svētdien kvalifikācijas braucienā uzrādīju otro apļa laiku, kaut arī pašam likās, ka varētu labāk. Visa diena pagāja neziņā, jo nevarēja īsti saprast vai kvadrītis griežas tā kā vajadzētu, jo pirms šīm sacensībam tika veiktas šādas tādas izmaiņas.

1.braucienā no starta aizgāju ap trešo pozīciju, varēja būt labāk, bet man ir tāds stiķis - starta taisnes vidū pielaist kļūdas... Dažus apļus turējos otrajā vietā, bet tad ļoti „piesita” rokas un vairs nevarēju noturēt tādu tempu, un, līdz ar to, atkritu uz trešo pozīciju, pa kuru arī nobraucu stabili visu braucienu.

Uz 2. braucienu centos pieregulēt amortizāciju, lai nenotiktu tas pats, bet labāk nepalika. No starta aizbraucu var teikt pēdējais, jo starta bomim nedaudz „uzkārās” viena puse, varbūt pats biju vainīgs, plus starta līkuma vēl daži džeki izdomāja uztaisīt “krešenieku”, kurš notika manā priekšā. Centos visu zaudēto atgūt, ātri vien pakāpos līdz otrajai pozīcijai, kurā arī mierīgi, savā tempā, nobraucu visu braucienu.

Kopvērtējuma 2. vieta. Žēl, ka uz šīm sacensībām bija ieradušies tik maz Quad Pro klases braucēju. Paldies manam mehāniķim par tehnikas sagatavošanu un atbalstu, ģimenei un atbalstītājiem!”

Starp 17 blakusvāģu ekipāžām pie starta devās arī Uvis Vasiļenko ar Kasparu Krievu. Pirms šī posma puiši bija aizvadījuši vien divas sacensības, startējot kopā. Neskatoties uz neseno sadarbību, posms aizritēja veiksmīgi un puiši var lepoties ar iegūto 5. vietu.

„Uz Viļņu izbraucām 3:00 naktī, pa lielam normāli pagulēt nemaz nesanāca. Kaspars brauca pie stūres, lai no manis uz sacensībām būtu vismaz kaut kas palicis pāri. Pēc Raunas treniņsacensībām noskaņojums bija labs, jo Liepājas sacensības mokas pamatīgi izsita no sliedēm - abi ar Kasparu neesam tie vieglākie priekš blaķusvāģa, tāpēc arī rezultāts Liepājā bija diezgan pieticīgs. Viļņas trase pietiekoši ātra, plata un dzinējam krietni vieglāka kā Liepājā, tāpēc zinājām, ka varēsim paskrieties arī ar ātrākajiem sportistiem. Kvalifikācijā bijām astotie, ar laiku apmierināti, jo līdz 4. apļa laikam bijām vienā sekundē. 1. braucienā labs starts, aizbraucām kā septītie vai astotie, un, jau pirmajos līkumos tikām līdz 6. pozīcijai un tā arī finišējām. Trase pamatā bija sausa, taču vienā līkumā bija pamatīga ūdens peļķe, kuru praktiski nebija iespējams apbraukt. Visiem kantētājiem tas sagādāja problēmas, jo, iebraucot sausajā trases daļā, slapjais stienis prasīja daudz spēka. 2. starts necerēti labs – uzsākām kā trešie (līdz šim labākais starts). Pirmajā aplī aizgāja garām Daiders, trešajā Modris Štelle un pēc tam pacīnījāmies ar lietuviešiem. Braucienā un dienas kopvērtējumā piektie. Ar šo posmu esam ļoti apmierināti, jo šī man ir tikai otrā sezona, pirmajā sezonā nācās braukt ar dažādiem kantētājiem, bet tagad ar Kasparu varu daudz ātrāk progresēt, jo viņam ir pamatīga pieredze. Ar fizisko pašam viss ir kārtībā, jātrenē tikai roku izturība uz moča un, protams, jāsāk pareizi braukt, jo uz doto brīdi man padodas izvizināt Kasparu pa vissmagākajām trases vietām, kas paņem daudz enerģijas. Progress salīdzinoši ar Liepāju ir ļoti labs, trenēsimies un mēģināsim parādīt labu sniegumu sezonas laikā.” par sacensībām un sezonas sākumu stāsta Uvis.

Svētdien, piedalīties Vācijas čempionāta posmā, uz Šnaitheimu devās Kristofs Santermanss un Elvijs Mucenieks. Šoreiz grūtības sagādāja laikapstākļi, trasi pārvēršot dubļos, bet arī tas nebija šķērslis, lai dienas beigās vīri kāptu uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

„Bija paredzēts, ka trase būs ar cieto segumu, bet iepriekšējās dienās daudz lija, kas sabojāja trasi, un nekas cits neatlika kā sākumā braukt pa dubļiem. 1. braucienā sanāca labs starts, tomēr finišējām 2. vietā. 2. braucienā startā aizgājām kā otrie, bet jau pirmajā līkumā apdzinām un atradāmies vadībā. Līdera pozīciju neatdevām arī līdz finišam, kā rezultātā uzvara dienas kopvērtējumā.” stāsta Elvijs.

Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Aizputē, kur norisināsies Latvijas Čempionāta 1. posms solo klasēm. Kamēr Misiņkalna mototrasi pierūcinās Baltijas ātrākie sportisti, tikmēr Kristofs & Elvijs startēs nākamajā Vācijas Čempionāta posmā, bet Ričards Zālīte aizvadīs Eiropas Čempionāta kvadricikliem 2. posmu!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99