Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Stefana Evertsa dēls debitēs pasaules motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārā Stefana Evertsa dēls debitēs pasaules motokrosa čempionātā
Liams Evertss. Foto: Lüke Van Dunnegem

Šīs nedēļas nogalē titulētā motokrosa braucēja Stefana Evertsa dēls Liams spers lielu soli savā karjerā, debitējot pasaules čempionātā. Viņš būs viens no MX2 klases dalībniekiem.

Eversu ģimenei ir bagāta vēsture motokrosa elitē - pirms 50 gadiem debiju pasaules čempionātā piedzīvioa Liama vectēvs Harijs, savukārt pirms 15 gadiem viņa tēvs Stefans aizvadīja savas pēdējās sacīkstes pasaules čempionātā. Abi leģendārie braucēji sasnieguši ļoti daudz - Harijs Evertss ir četrkārtējs pasaules čempions, bet Stefana Evertsa kontā ir desmit tituli un 101 uzvara atsevišķās sacīkstēs, kas padara viņu par panākumiem bagātāko braucēju visā čempionāta vēsturē.

Jau kopš karjeras pirmsākumiem Liamam tika prognozēta spoža nākotne, un viņš tika dēvēts par nākamo beļģu pasaules čempionu, kas viennozīmīgi ir liela atbildība tik jaunam braucējam. Tomēr viņš pierādījis, ka ir ne vien talantīgs, bet arī centīgs savas karjeras veidotājs.

"Protams, mans uzvārds uzliek lielu spiedienu, bet tiklīdz sāku braukt motokrosā, pazudu savā burbulī un koncentrējos tikai uz sevi, savu motociklu un trasi," saka Liams Evertss.

2018. gadā Evertss sasniedza trešo vietu Eiropas čempionātā 85cm3 klasē, bet 2020. gadā Eiropas čempionātā EMX125 klasē debitēja ar uzvarām abos braucienos jau pirmajā posmā, pirms savainojuma dēļ kādu laiku vairs nevarēja startēt. Tikai šogad Evertss debitēja EMX250 klasē, bet pēc pirmajiem četriem posmiem ierindojas augstajā ceturtajā pozīcijā. Jau otrajā posmā sportists izcīnīja trešo vietu divu braucienu summā.

Liams Evertss savos 17 gados iekļauts Beļģijas komandā uz šoruden gaidāmo Nāciju kausu motokrosā, bet jau šonedēļ Itālijā, Riolas Sardo trasē jaunais talants debitēs pasaules čempionātā. Sacensības MXGP un MX2 klasēs norisināsies svētdien, 19. septembrī.

Izmantotie resursi:
mxgp.com