Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis Itālijā kļūst par Eiropas vicečempionu motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis Itālijā kļūst par Eiropas vicečempionu motokrosā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: mxgp.com

Jānis Mārtiņš Reišulis šodien Itālijā nodemonstrēja lielisku sniegumu Eiropas motokrosa čempionāta finālā EMX85 klasē, uzvarēja otrajā braucienā un summā izcīnīja vicečempiona godalgu.

Riolas Sardo trasē, Sardīnijā tikās sezonas ātrākie EMX85 un EMX65 klašu braucēji, lai noskaidrotu 2021. gada Eiropas čempionus un pārējo godalgoto vietu ieguvējus. Latviju pārstāvēt šajās sacensībās devās septiņi sportisti.

Tieši uz Reišuli bija liekamas lielākās cerības un jaunais talants sevi lieliski pierādīja starp 44 ātrākajiem Eiropas braucējiem EMX85 klasē. Treniņbraucienos viņš ierindojās trešajā vietā, bet pēc tam kvalifikācijā uzrādīja jau ātrāko apļa laiku.

Pirmajā braucienā Reišulis sākotnēji aizbrauca otrajā pozīcijā, ko saglabāja sacensību lielāko daļu, taču dažus apļus pirms finiša viņam garām tika holandiete Lotte van Drunena, kura pēc tam arī noķēra līderi Vitezslavu Mareku no Čehijas, finišējot viņam tikai nepilnu pussekundi aizmugurē. Reišulis finišu sasniedza ļoti stabilā trešajā vietā, 17 sekundes aiz uzvarētāja.

Tikmēr otrajā braucienā Reišulis sākumā bija vien piektais, taču jau otrajā aplī pacēlās uz trešo vietu, kamēr trešajā aplī jau bija kļuvis par līderi. Parādot teicamu sniegumu, latviešu motosportists tā arī pārliecinoši aizbrauca līdz finišam un uzvarēja, pārspējot Mareku par sešām sekundēm, kamēr Van Drunena šoreiz finišēja trešajā vietā, 13 sekundes aiz uzvarētāja.

Summā par Eiropas čempionu kļuva Mareks, bet vicečempions ir Reišulis, kurš viņam zaudēja tikai divus punktus, kamēr Van Drunenai vēl par trim punktiem mazāk un trešā vieta cīņā ar puišiem. Labu sniegumu parādīja arī Markuss Ozoliņš - pirmajā braucienā viņš sākotnēji bija gatavs cīņai par pirmo desmitnieku, taču piedzīvoja izstāšanos, kamēr otrajā braucienā sevi pierādīja ar finišēšanu ceturtajā vietā un kādu brīdi sākumā pat atradās otrajā vietā - summā 11. rezultāts. Markuss Kokins kopvērtējumā izcīnīja 14. vietu, bet Jēkabs Kubuliņš un Emīls Solovjevs punktus neguva.

EMX65 klasē par Eiropas čempionu kļuva igaunis Lukass Leoks, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā finišēja otrais, kopvērtējumā aiz sevis atstājot holandiešu sportistu Deksu van den Brēku un somu Viktoru Leppeli. No latviešiem stabils sniegums Tomam Dankertam, kurš abos braucienos finišēja vienpadsmitais, bet summā guva desmito vietu 35 sportistu konkurencē. Denijs Bogdanovs palika bez punktiem.

Eiropas motokrosa čempionāta fināla rezultāti

EMX85 klasē:

VietaBraucējsValstsMotociklsPunkti
1.Vitezslavs MareksČehijaKTM47
2.Jānis Mārtiņš ReišulisLatvijaHusqvarna45
3.Lotte van DrunenaNīderlandeKTM42
4.Gjans DēnsensNīderlandeKTM34
5.Alesandro GaspariItālijaHusqvarna30
6.Noels ZanočsUngārijaKTM28
7.Bartožs JavorskisPolijaKTM25
8.Douve van MečgelensBeļģijaHusqvarna24
9.Mariuss NordboNorvēģijaKTM22
10.Maksimilians ErnekersAustrijaHusqvarna21
11.Markuss OzoliņšLatvijaKTM18
14.Markuss KokinsLatvijaHusqvarna13
30.Jēkabs KubuliņšLatvijaYamaha0
34.Emīls SolovjevsLatvijaHusqvarna0

EMX65 klasē:

VietaBraucējsValstsMotociklsPunkti
1.Lukass LeoksIgaunijaHusqvarna47
2.Dekss van den BrēksNīderlandeKTM45
3.Viktors LeppeleSomijaYamaha42
4.Mihals PsjuksPolijaKTM36
5.Dženairo BērenssNīderlandeKTM30
6.Astons AllassIgaunijaHusqvarna28
7.Storms MajmansDānijaYamaha26
8.Rikardo BauersAustrijaKTM21
9.Danijs CankovsBulgārijaYamaha20
10.Toms DankertsLatvijaKTM20
35.Denijs BogdanovsLatvijaKTM0