Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Aizputē startēs Latvijas motokrosa čempionāts solo klasēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau nākamajā nedēļas nogalē tiks atklāta Latvijas motokrosa čempionāta sezona solo klasēm. Trasē redzēsim spēcīgus uzvārdus un galvu reibinošas cīņas, tādēļ nenokavē, pievienojies mums 24.aprīlī Aizputē, Misiņkalna trasē!

Trasē dosies gan prestižākās un pieredzes bagātākās klases, gan jaunā paaudze - bērnu solo motociklu klases. Motociklu rūkoņa Aizputē būs dzirdama jau no agra rīta, bet pirmie finālbraucieni, kad sportisti uzsāks azartisko cīņu par tituliem, sāksies no plkst.: 11:00.

Latvijas čempionāta ietvaros tiks aizvadītas cīņas MX85, MX125, MX2, MX1 un Veterānu klasēs. Latvijas Junioru čempionātā tiks noskaidroti ātrākie klasēs MX50 rūķi, MX50 un MX65, savukārt Latvijas Kausa izcīņas ietvaros cīņas risināsies Senioru klasē.

Latvijas čempionāts solo klasēm norisināsies piecos posmos un katrs no tiem – vienas dienas garumā. Pēc Aizputes posma sezona turpināsies otro posmu 22. maijā sagaidīsim Apē, kur sportistiem būs iespēja vienlaicīgi arī cīnīties tradicionālajā Vaidavas kausa ieskaitē. 21. augustā sportisti tiksies jau trešajā posmā, kas norisināsies Cēsīs, taču lielākās izmaiņas gaidāmas tieši ceturtajā posmā - tas tiks rīkots 3. septembrī un, netipiski šai sezonai, tiks aizvadīts Igaunijā, Tartu. Šis posms norisināsies vienlaicīgi ar Igaunijas čempionātu. Visiem sportistiem, kuri piedalās, iegūstot ieskaites kā Latvijas, tā Igaunijas čempionāta vērtējumā.

Savukārt Superfināls 2016. gadā norisināsies Dobelē, 11. septembrī, un arī šis posms būs ar dubulto ieskaiti, jo šī posma ietvaros norisināsies arī Igaunijas čempionāts, un šajā datumā igauņu sportisti ciemosies pie viesmīlīgajiem dobelniekiem. Jāatzīmē tas, ka Latvijas čempionāta ieskaitē Superfinālā izcīnīto punktu skaits dubultosies, un kā jaunums paredzēts tas, ka uzreiz pēc šo sacensību noslēguma ar godam pelnītajiem kausiem tiks apbalvoti Latvijas Čempionāta kopvērtējuma uzvarētāji.

Latvijas čempionāta nolikums pieejams šeit: Nolikumi - LaMSF

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF