Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lapuči MXGP čempionātā startēs ar "mazo" motociklu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lapuči MXGP čempionātā startēs ar "mazo" motociklu
Nikolass Lapuči. Foto: Fantic

Itāļu motosportists Nikolass Lapuči šosezon aizvadīs debijas sezonu pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē, taču cīņā ar konkurentiem izmantos 250cm3 motociklu.

Pērn Lapuči triumfēja Eiropas motokrosa čempionātā EMX250 klasē un tika paziņots par viņa pāriešanu uz pasaules čempionātu, uzreiz "ielecot" MXGP klasē. "Maddii Fantic Racing" komandas sportista sākotnējais plāns bija startēt ar 450cm3 motociklu, taču tagad apstiprināts, ka viņš brauks ar divtaktu motociklu.

"Šādu lēmumu pieņēmām kopā ar "Fantic"," skaidro Lapuči. "Uz šī motocikla jūtos īpaši un dažos MXGP posmos mēs varam būt konkurētspējīgi. Tas mani motivē vēl vairāk."

Starpsezona Lapuči nenoritēja gludi, jo tika gūts pleca savainojums. Līdz ar to pieņemts lēmums nestartēt pasaules čempionāta pirmajā posmā, kas šonedēļ notiks Anglijā, lai simtprocentīgi labā formā varētu ierasties uz otro posmu Itālijā.

"Vairākas dienas jau trenējos uz motocikla, sajūtas ir lieliskas, ka atkal varu pavadīt laiku braucot, un arī mans plecs beidzot jūtas normāli," stāsta Lapuči. "Pirmo posmu izlaidīšu, lai atveseļotos par 100 procentiem un Mantovā varētu aizvadīt debiju MXGP ar divtaktu motociklu. Aizraujoši, ka varēšu to izdarīt savā dzimtenē."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...