Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlim Reišulim desmitā vieta Eiropas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlim Reišulim desmitā vieta Eiropas motokrosa čempionātā
Kārlis Reišulis. Foto: mxgp.com

Eiropas motokrosa čempionāta piekto posmu EMX125 klasē Spānijā aizvadījis latviešu motosportists Kārlis Alberts Reišulis, kurš otrajā braucienā ierindojās septītajā vietā, bet divu braucienu summā bija desmitais. Roberts Lūsis palika bez punktiem.

Madrides trasē Reišulis treniņbraucienos bija 19. ātrākais, kvalifikācijā uzrādīja 13. rezultātu, bet finālbraucienos ieņēma desmito un septīto vietu. Kopumā startēja 39 dalībnieki.

Pirmajā braucienā "Yamaha Europe EMX125 MJC" komandu pārstāvošais Reišulis pēc pirmā apļa atkritis aiz pirmā divdesmitnieka, bet jau līdz otrajam aplim vairākas pozīcijas atguva un pacēlās uz 14. vietu. Nākamo apļu laikā izdevās vēl pacelties uz augšu un sacensību otro daļu Kārlis pavadīja stabilā desmitajā pozīcijā, kurā arī tika sasniegts finišs.

Otrā brauciena pirmais aplis padevās sekmīgāks, ko sportists noslēdza kā devītais, tad daudzus apļus pavadīja astotajā pozīcijā, bet piecus apļus pirms finiša pacēlās uz septīto vietu, tajā arī šķērsojot finiša līniju.

Otrs latviešu sportists Roberts Lūsis treniņbraucienos ieņēma 28. vietu, kvalifikācijā bija 29. ātrākais, bet finālbraucienos finišēja 22. un 25. vietā, punktus nesaņemot.

Neskatoties uz sasniegto otrajās sacīkstēs, posma summā Kārlis Reišulis palicis desmitajā vietā, taču tikai četrus punktus atpaliekot no ceturtās vietas ieguvēja. Pirmo vietu Spānijā guva holandietis Ivano van Erps, kurš uzvarēja pirmajā braucienā, bet nākamajās pozīcijās aiz viņa šajā nedēļas nogalē brits Bobijs Brūss un beļģis Lukass Kēnens.

Pēc aizvadītiem pieciem posmiem līderis aizvien ir itālis Valerio Lata, kurš šoreiz uzvarēja otrajā braucienā, taču pirmajā guva tikai dažus punktus, tādēļ summā palika sestais. Brūss tagad viņam pietuvojies līdz 11 punktu atstatumam, bet vēl piecus punktus zaudē holandiešu sportists Kajs Karsemakerss.

Kārlis Reišulis jau otro posmu pēc kārtas nopelnījis 25 punktus, kas ir atkārtots labākais sasniegums sezonā. Pirmo posmu viņš izlaida un kopvērtējumā tagad ierindojas 13. vietā. Līdz "Top 10" viņu šķir 26 punkti.

Sezonas atlikušie trīs posmi notiks Itālijā, nākamie trīs - Trentino trasē. Visos četros startēs un debiju EMX125 klasē piedzīvos Kārļa brālis Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš līdz šim sacentās 85cm3 kategorijā un šogad guva otro vietu Eiropas čempionātā.

EMX125 kopvērtējums pēc 5. posma:

VietaBraucējsValstsMotociklsPunkti
1.Valerio LataItālijaKTM174
2.Bobijs BrūssApvienotā KaralisteGasGas163
3.Kajs KarsemakerssNīderlandeHusqvarna158
4.Lukass KēnensBeļģijaKawasaki119
5.Ivano van ErpsNīderlandeYamaha117
6.Skots SmulderssNīderlandeHusqvarna115
7.Saša KēnenssBeļģijaKawasaki110
8.Marks-Antuāns RosiFrancijaKTM106
9.Feručio CankiItālijaYamaha101
10.Hākons OsterhagensNorvēģijaFan95
13.Kārlis Alberts ReišulisLatvijaYamaha69