Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brāļi Lielbārži PČ posma kvalifikācijas sacensībās finišē ceturtajā vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Brāļi Lielbārži PČ posma kvalifikācijas sacensībās finišē ceturtajā vietā
Foto: WSC

Vācijā, Rudersbergas trasē šonedēļ norisinās pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā priekšpēdējais posms, kurā startē arī Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāža. Kvalifikācijas sacīkstē A grupā brāļi ierindojās ceturtajā pozīcijā.

A grupas kvalifikācijas cīņā startu izcēla Marko Heincers/Reudi Betšarts, kuriem sākotnēji sekoja Tobiass Blanks/Džastins Blume un Koens Hermanss/Bens van den Bogārts. Sezonas līderi Marvins Vanlušens/Nikolā Musē pēc starta bija ceturtie. Sestajā aplī Hermansa ekipāža pārņēma vadību un vēlāk uzvarēja, Haincera ekipāžai otrā vieta, bet spraigā cīņā par trešo vietu pārāks izrādījās Vanlušens. Arī brāļi Lielbārži bija nonākuši cīņā par "Top 3", bet palika ceturtie.

B grupas sacīkstē startā vadībā izrāvās Tims Prummers/Jarno Stēgmanss. Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks sākumā bija ceturtie, divu apļu laikā nokļuva otrajā pozīcijā, bet sestajā aplī jau pārņēma vadību, pēc tam aizbraucot pretī uzvarai. Brets Vilkonsons/Džo Millards guva otro vietu, bet Prummera ekipāža finišēja trešajā vietā.

Divus posmus pirms sezonas beigām brāļi Lielbārži savā pirmajā pilnajā pasaules čempionāta sezonā ierindojas piektajā pozīcijā. Atkarībā no turpmākajiem rezultātiem, gluži reāli ir pacelties pozīciju augstāk vai nokrist pozīciju zemāk. Priekšā esošā Vilkinsona/Millarda ekipāža atrodas 15 punktus priekšā, bet tuvākie sekotājiem Džastins Keubens/Dions Rītmans atpaliek tikai piecus punktus.

Finālbraucieni Rudersbergas trasē norisināsies svētdien plkst. 14:15 un 17:00 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas sacīkšu rezultāti:

PČ kopvērtējums: