Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Montičelli: "Biju ceturtajā vietā, kad Jonass uztriecās manam motociklam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Montičelli: "Biju ceturtajā vietā, kad Jonass uztriecās manam motociklam"
Ivo Montičelli. Foto: ivo128.com

"Monster Energy Kawasaki" rūpnīcas komandas sportists Ivo Montičelli bija viens no lielākajiem pasaules motokrosa čempionāta pirmā posma neveiksminiekiem. Pirmajā braucienā jau startā viņš "saķērās" ar Paulu Jonasu, bet vēlāk piedzīvoja tik neveiksmīgu kritienu, ka tika izlemts otrajā braucienā nepiedalīties.

Pirmajā līkumā Orļonokas trasē Montičelli notika sadursme ar Jonasu, pēc kuras viņš atkrita uz 19. pozīciju.

"Diena sākās labi, kvalifikācijā biju desmitais ātrākais un man padevās ļoti labs starts," stāsta Montičelli. "Tuvojoties pirmajam līkumam, biju aptuveni ceturtais, bet Jonass uztriecās manam motociklam un iestrēga pie mana aizmugurējā riteņa."

Kamēr latvietis drīz vien izstājās, jo negadījuma rezultātā bija bojāta viņa motocikla bāka un sāka zust degviela, Montičelli pirmā apļa beigās bija pakāpies līdz devītajai vietai, kamēr sacensību vidū bija jau septītais. Pēc tam kļūdas dēļ divas pozīcijas atkal tika zaudētas, bet tad notika kritiens, kā rezultātā sportists uz vairākām minūtēm palika iesprostots zem motocikla.

"Pirmais aplis man sanāca ļoti labs, bet vēl pēc desmit minūtēm biju jau septītais," skaidro itāļu motosportists. "Jutos komfortabli un spēju braukt vienā grupā ar Herlingsu un Sīveru, taču tad pēc neliela kritiena zaudēju divas pozīcijas un sāka "piedzīt" rokas. Piedzīvoju pamatīgu kritienu un iestrēgu zem motocikla. Es nezaudēju samaņu, bet man bija neliels smadzeņu satricinājums, tāpēc nolēmām otrajā braucienā nepiedalīties. Sacensību diena neizvērtās laba no rezultātu viedokļa, bet ātrums man ir."

Vēl iepriekšējā sezonā Montičelli pārstāvēja "Standing Construct GasGas" rūpnīcas vienību, kurā tagad startē Jonass, un guva 15. vietu kopvērtējumā. 2019. gadā "Standing Construct KTM" sastāvā viņš izcīnīja 11. vietu, bet MXGP debijas sezonā 2018. gadā ierindojās 23. vietā.