Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs varētu atgriezties MXGP divu mēnešu laikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs varētu atgriezties MXGP divu mēnešu laikā
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

2021. gada MXGP vicečempions Romēns Fevrs turpina atlabt no smagā kājas savainojuma, kas tika gūts novembrī, taču aizvien nav zināms, kad tieši viņš atkal varētu iziet uz starta.

Pēc tam, kad "Monster Energy Kawasaki" komandas sportists Parīzes superkrosā cīnījās par uzvaru, krita un savainoja kāju, bija skaidrs, ka šogad viņam cīņa par pasaules čempiona titulu motokrosā ies secen. Tika paziņots, ka Fevrs nepiedalīsies pirmajos posmos, taču skaidrs, ka vēl arī tagad kādu laiku viņu trasē neredzēsim.

Šobrīd vēl jānogaida, kad lauztie kauli un muskuļi būs gana sadzijuši, lai tos varētu pakļaut slodzei, kas nepieciešama braucot ar motociklu. Pēc tam būs jātrenējas, lai atgūtu pilnvērtīgu fizisko formu. Tas norāda, ka no rezultātu viedokļa šī sezona zināmā mērā ir norakstāma.

"Esam tuvu tam, lai Romēns varētu atkal sēsties uz motocikla," stāsta "Kawasaki" komandas vadītājs Anti Pīronens. "Pēc tam, kad viņš būs atpakaļ, vēl vajadzēs atgūt veco fizisko formu. Domāju, ka mēneša vai divu laikā atkal viņu redzēsim. Katrā ziņā, šobrīd vēl ir neiespējami pateikt, uz kuru posmu viņš būs atpakaļ. Viņš neatgriezīsies, kamēr nebūs simtprocentīgi vesels un gatavs atkal cīnīties par uzvarām."

Traumas dēļ šobrīd nevar startēt arī pērnā gada MXGP čempions Džefrijs Herlingss.