Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Elvijam Muceniekam smags posms Nīderlandes čempionātā, nākamais starts Beļģijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Elvijam Muceniekam smags posms Nīderlandes čempionātā, nākamais starts Beļģijā
Kristofs Santermanss / Elvijs Mucenieks
Foto: Erik Reuterink

Gatavojoties blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātam, Kristofs Santermanss un Elvijs Mucenieks aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās Nīderlandes čempionāta otrajā posmā. Diemžēl sacensības neizvērtās tik veiksmīgas kā pirmais sezonas posms, bet, neskatoties uz grūtībām trasē, dienas beigās izcīnīta vieta pirmajā desmitniekā.

Lai arī pirmais Nīderlandes čempionāta posms izvērtās veiksmīgs, izcīnot ceturto vietu, Osas trase šoreiz puišiem lika pasvīst nedaudz vairāk.

Elvijs Mucenieks:

"Trase bija smaga, ar dziļām risēm jau rīta treniņā. Tikai kvalifikācijas pēdējos apļos spējām uzrādīt septīto apļa laiku, kas likās diezgan cerīgi, jo bija ieradušās 40 ekipāžas, kuru vidū bija pasaules "top" ekipāžas. Dodoties uz pirmā brauciena startu, ar Kristofu konstatējām, ka ir saplīsusi starta mašīna, bez kuras ir grūti uzrādīt labu startu. Neskatoties uz šo neveiksmi, aizbraucām, atrodoties septītajā pozīcijā un tā arī braucām. Brauciena vidū vēlējāmies apdzīt citu ekipāžu, taču kritām un pēc tam nespējām iedarbināt moci un atkritām uz 20. pozīciju, finišā aizcīnoties līdz 12. vietai. Otrā brauciena startā scenārijs līdzīgs – starts ne visai izvedies un brauciens grūts, jo trasē pa lielam bija izdzīvošana. Priecājos, ka spējām finišēt."

Neskatoties uz neveiksmīgo startu otrajā braucienā, nepieļaujot rupjas kļūdas, izdevās uzlabot pirmā brauciena rezultātu, finišu sasniedzot devītajā vietā. Dienas kopvērtējumā astotā vieta, saglabājot ceturto vietu Nīderlandes čempionāta kopvērtējumā.

Nākamās sacensības Santermansa/Mucenieka ekipāžai jau šajā nedēļas nogalē, startējot Beļģijas čempionāta pirmajā posmā.

Vairāk par sacensībām: Stupelim pjedestāls Nīderlandē, startē arī...

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99