Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

KTM rūpnīcas braucējs Hofers MXGP posmā Ķegumā lauzis plecu

Juris Grīns
Juris Grīns

KTM rūpnīcas braucējs Hofers MXGP posmā Ķegumā lauzis plecu
Renē Hofers. Foto: mxgp.com

"Red Bull KTM Factory Racing" rūpnīcas komandas sportists Renē Hofers šonedēļ Ķegumā notikušajā pasaules motokrosa čempionāta posmā lauza plecu, kā rezultātā nevarēs startēt sacīkstēs vairākus mēnešus.

Austriešu jaunais talants tikai šogad bija plānojis aizvadīt pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, kļūstot par čempiona Horhes Prado aizstājēju KTM rūpnīcas MX2 komandā. 18 gadus vecais Hofers jau šī gada pirmajā posmā Apvienotajā Karalistē vienā no braucieniem izcīnīja otro vietu, kā arī ir sasniedzis citus debijas mērogiem augstus rezultātus. Latvijas "Grand Prix" viņš vienā no sacīkstēm finišēja piektais, bet Rīgas "Grand Prix" izcīņa izvērsās pagalam neveiksmīga.

Kritienu sportists piedzīvoja otrā brauciena vidū, pēc kā tika nogādāts medicīnas centrā, un tur veiktajās pārbaudēs tika atklāts lūzums kreisā pleca locītavā. Uzreiz pēc tam Hofers lidoja uz Austriju, kur viņam tika veikta operācija, cietušos kaulus savienojot ar metāla plāksni un astoņām skrūvēm.

"Piezemējoties jutu lielu triecienu," atceras Hofers. "Tiklīdz uzzinājām, ka esmu lauzis plecu, tiku nogādāts Austrijā. Man ļoti sāpēja un nevarēja īsti pagulēt, tāpēc labi, ka esam to atrisinājuši. Notikušais sāpina divos veidos - pirmkārt, pats savainojums, bet, otrkārt, sezona vien tikko bija atsākusies. Darīšu visu, lai atgrieztos trasē iespējami ātrāk."

Paredzams, ka savainojumu nāksies ārstēt divus līdz trīs mēnešus, līdz ar to nākamās sacīkstes pasaules motokrosa čempionātā Hoferam nāksies izlaist.

Izmantotie resursi:
mxgp.com